V64®: Superduon fortsatt obesegrade tillsammans

,

Tre starter och tre segrar. Laradja Vrijthout och Jennie Ek är fortsatt obesegrade tillsammans. Under fredagskvällen slog det samspelta paret till igen. – Han var superfin idag. Uppenbarligen funkar vi bra ihop, sa Jennie efter segern i V64® i Bollnäs.

Fredagskvällens V64® Xpress delades mellan Bollnäs och Kalmar. I Bollnäs kördes ett snabblopp för äldre hästar där comebackande Esprit Sisu spelades till stor favorit. Men Daniel Wäjerstens häst hade inte sin bästa dag. Han fick förvisso ett tufft lopp utvändigt om den ledande Västerbo Grosbois, där Malin Friman bestämt sig för att svara ut storfavoriten, och var slagen redan in i sista sväng. Västerbo Grosbois dundrade på i täten via 1.10 första 500 metrarna och 1.11,0 första varvet. Jennie Ek var med och körde från start med Laradja Vrijthout i spetskampen men fick ge sig. Hon fick andra par utvändigt efter en bit men var tvungen ut och runda en tröttnande Esprit Sisu redan halvvarvet kvar. Inne på upploppet slog Laradja Vrijthout klorna i ledande Västerbo Grosboi och kopplade greppet. Han höll sedan säkert undan före bra spurtande Hard Times och Fortune Mearas. Segertiden blev finfina 1.11,3/1640a en råkall novemberkväll i Bollnäs. Det här var tredje gången som Jennie Ek fick köra Laradja Vrijthout, och det blev också tredje segern tillsammans med den Conrad Lugauer-tränade hästen. I början av november vann duon V75 i Boden tillsammans och de vann även lopp på Solvalla i slutet av augusti.
– Uppenbarligen funkar vi ihop. Tre av tre är inte dåligt, sa Jennie Ek.
– Jag insåg i starten att vi inte skulle komma förbi den invändigt och Malin kom snabbt långt ut i banan med sin häst så det var ingen idé att försöka svara. Jag tänkte att Wäjersten är en nog en bra rygg att ha istället för att gå i dödens. Men sedan fick jag ut och runda honom och jag var lite orolig inne på upploppet att de andra skulle hinna ifatt. Men han har en jäkla skalle och vill vara först. Hästen var superfin idag, berömde Jennie.