Oscar Berglund. Lars Jakobsson, TR Bild.

V64®: Starkt besked från Dwayne Zet

,

Äntligen fullträff för Dwayne Zet.
Efter matchning i tuffaste konkurrens kom nu första årssegern i Skellefteåtravet Grand Prix.

Oscar Berglund. Lars Jakobsson, TR Bild.


Oscar Berglund har hittat stallformen.
Östersundstränaren knep under tisdagen en dubbel när V64® avgjordes i Skellefteå. En seger som värmde extra var den med Dwayne Zet. Valacken har varit ute i stenhårda omgivningar på sistone och fick nu betalt för mödan. Med Magnus A Djuse i sulkyn blev det vinst i aftonens clou Skellefteåtravets Grand Prix.
Dwanye Zet tog första årssegern efter den tyngsta resan. Favoriten fick vandra loppet igenom utvändigt om ledande Swagger, men kopplade greppet in över upploppsrakan. Fritt på open stretch hittade skrällen Lexington Tooma som avslutade raskt, men Dwayne Zet svarade ut på rejält vis till seger på 1.11,6 över 1640 meter auto.
– Fruktansvärt kul, jag har väntat på det här. Jag får väl skylla mig lite själv, jag har ju en idé om att det här är en blivande elithäst så jag har ju kastat ut honom i de loppen. Men det krävs en jäkla hårdhet, han är på väg dit och jag tror det är något bra på gång, sa Oscar Berglund.
Dessförinnan hade Berglund redan noterats för en seger på V64®.
För kapable Emile Zola Sisu är äntligen tillbaka som en vinnare.
Åttaåringen gjordes till stor favorit i inledningen av V64® och gjorde ingen besviken. För Magnus A Djuse ledde han från start till mål för att enkelt knipa första segern på närmare fyra år.

Enkelt från ledningen för Nikita
Roger Nilssons fina femåriga sto Nikitia Sunrise är i riktigt gott slag och hade inga problem att infria kvällens favoritskap efter att tidigt ha pressat sig till ledningen.
Järvsöodin noterades för sin första årsseger.
Marcus Lilius satt i sulkyn när kallblodet enkelt avgjorde över upploppet efter att ha bjudits en trevlig resa i ryggar.
Mats Gällerstedt skrällde till rejält med Nimbus Southwind som hittade fritt in på upploppet och spurtade starkast.
En annan som såg till att rensa bort ett stort antal kuponger var Dandruff.
Det fyraåriga stoet från Peter Eriksson stall höll sig i ledningen hela vägen och då loppets tunga favorit Firefoot felade kunde ingen ta sig förbi.
Sex rätt på V64® betalade 6393 kronor. Fem rätt 143 kronor och fyra rätt 15 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75