V64®: Sourire Frö tillbaka som en vinnare – ”Otroligt skönt”

,

Sourire Frö har gjort succé hos Ulrika Wällstedt och i fjol sprang hästen in 1,5 miljoner kronor.
Efter segern i årsdebuten fick hästen problem med en hov – och planerna på Sweden Cup fick skrinläggas.
Men under måndagskvällen var topphästen tillbaka med besked och övertygade vid segern i Eskilstuna.
– Det var otroligt skönt att han kunde vinna idag, för våren blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, sa Ulrika Wällstedt.


Sourire Frö tävlade mot årgångstoppen med den äran i fjol och visade att han tillhör de bästa i kullen. Han vann bland annat ett försök till Sprintermästaren och var tvåa i Breeders Crown-finalen bakom självaste Francesco Zet. Den femårige hingsten årsdebuterade med seger på en 1.11-tid på skärtorsdagen men fick sedan problem med en hov och var inte som bäst i starten därefter. Det blev ett tävlingsuppehåll på två månader men under måndagskvällens tävlingar i Eskilstuna var han tillbaka. Det slutade med en lätt seger tillsammans med Magnus A Djuse som körde offensivt och placerade Sourire Frö i ledningen efter femhundra meter. Han fick öppna 1.14,4 första varvet och höll enkelt undan över upploppet i en snabb avslutning. Segertiden blev 1.13,7/2140a.
– Han är ju väldigt fin och en rolig häst att köra. Han är väldigt snabb och har en bra förmåga att vara med där framme när det avgörs. Hästen har ett mycket bra löphuvud och är väldigt oöm för positioner. Idag fick han ett av hans snällare lopp för annars brukar han alltid göra bra lopp när han får gå utvändigt. Han brukar sig inte mer än vad han behöver och det var länge sedan han behövde göra så lite. Han kändes som när han har varit på topp tidigare, berömde segerkusken Magnus A Djuse.

“Vi hade stora planer”
Vid sidan av banan stod en mycket glad och lättad tränare Ulrika Wällstedt och njöt av sin ögonsten som hon visade upp i ett strålande skick.
– Det är fantastiskt och jag är så himla glad för det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss under våren. Vi hade stora planer och hade tänkt vara med i Sweden Cup men tyvärr så trampade han upp en hovspricka. Det tog tid men vi har haft is i magen och låtit fötterna få växa ut igen. Det var otroligt skönt att han kunde vinna idag. Vi får se hur han tar det här loppet och sedan har vi det stora målet i augusti som är Jubileumspokalen, sa Ulrika Wällstedt.

De mest betrodda fick dela på segern
Det var dubbeljackpot på V64 och efter att favoriten Sourire Frö slagit an tonen i den inledande avdelningen så blev det sedan väldigt favoritbetonat. Efter att Mi Amore Bros vunnit för Martin P Djuse, som körde förtjänstfullt åt chefen Daniel Redén som tränar, så blev det dött lopp i den tredje avdelningen. Ledande Noocandy drog undan för Mats Holmstedt och hade favoriten Räser Helge och Camilla Collander utvändigt. Noocandy såg ut att gå mot seger inne på upploppet, men Räser Helge vägrade att ge sig och närmade sig hela vägen in i mål. När mållinjen passerades var de jämnsides och fick dela på segern. För Räser Helges del var det andra starten på 1,5 år på grund av en senskada och efter en andraplats i comebacken fick han nu alltså äntra vinnarcirkeln.

Bara favoriter och en överraskning – ny jackpot på V64
Efter att Fredrik B Larsson enkelt vunnit den fjärde avdelningen med egentränade Matiere, så hade omgångens största favorit Infinity Sisu inga problem att ta hem den femte avdelningen för sin tränare Oskar J Andersson. Det blev hård körning ut på den första långsidan och kubbning om ledningen mellan Global Collection och Infinity Sisu, där den sistnämnda tryckte sig till täten efter ett drygt halvvarv. Han blev utmanad av Anna Montana över upploppet, där den sistnämnda höll tappert efter att Peter G Norman gått ut i dödens med sin häst efter ett varv, och vann med krafter kvar.
– Hon var jättefin och hade tussarna kvar i öronen, sa Oskar J Andersson.
V64 avslutades genom Otomaro Zon som Kenneth Haugstad laddade med från början och blåste till ledningen i första kurvan. Hästen försvarade sig sedan säkert över upploppet och det var den enda överraskningen på V64, spelad till sex procent.
Sex rätt på V64 betalade 1133 kronor och fem rätt gav 14 kronor. Det blev ingen utdelning på fyra rätt och därmed ny jackpot på V64 som under tisdagskvällen avgörs på Jägersro. Det finns då 4,5 miljoner kronor i potten för sex rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75