V64®: Snygg revansch för Immortal Doc

,

Ett tröstpris värt 300 000 kronor. Immortal Doc spurtade hem Sikta Mot Stjärnorna i smått överlägsen stil. – Han hade platsat i kriteriet. Nu fick vi lite plåster på såren, sade körande Carl Johan Jepson.

Målet var ännu högre.
Men sällan finns så fina pengar att köra om för någon som blivit utslagen.
Måndagens huvudlopp på Mantorp fungerade lite som en uppsamling för kulltoppar som inte lyckades kvalificera sig till lördagens miljonrullning på Solvalla.
Immortal Doc slutade fyra i sitt kval till Svensk Travkriterium.
Nu fick han segerdefilera efter en imponerande spurtvinst på 1.12,5/2 140 meter autostart.
– Det är lite surt att vi inte fick vara med på lördag. Hästen är bra och jag tycker att han hade platsat i kriteriet. Nu fick vi lite plåster på såren. Han vann väldigt lätt med krafter kvar, förklarade Jepson sedan han serverat hästen en fin resa i andra par utvändigt och kunnat spara krutet till slutsvängen.
Då visslade Immortal Doc förbi sina konkurrenter.
– Han fick verkligen fin hjälp på vägen idag, men avslutade på fint sätt och det var kul att se. Vi hade otur som fick spår 1 i kriterieförsöket, han hamnade där han hamnade och gick bra då, men räckte inte hela vägen. Idag stämde det bättre och han var fin, konstaterade tränaren Fredrik Wallin som vann samma lopp i fjol med Global Dancer.
Måltvåan Cincinatti Beach S. diskvalificerades för trängning varför andrapriset på 150 000 kronor gick till norske King du Dalm, som avslutade starkt långt bakom vinnaren medan ledande Capricorn Trot höll till tredjeplatsen.
Därmed kunde Fredrik Wallin åka hem obesegrad eftersom omgångens mest spelade häst Ilie de Touchyvon motsvarade förväntningarna under Jonathan Carré i montéloppet.
Även resten av omgången blev favoritbetonad varpå utdelningen för sex rätt stannade vid 935 kronor trots en bidragande jackpot.
Ny jackpot på fyra rätt innebär att 1,6 miljoner kronor vandrar vidare till tisdagens omgång på Sundbyholmstravet i Eskilstuna där ATG spår 4,5 miljoner kronor till en ensam vinnare med sex rätt.