Mikael Rosenquist/TR Bild.

V64®: Skräll i Åby Monté Trophy

,

Franske överraskningen Corps et Ame tog på torsdagen hem Åby Monté Trophy.
– En fantastisk upplevelse, sa segerryttaren Louis Jublot.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Mindyourvalue W.F. hade chansen att ta tredje raka segern i storloppet och sedan han ridits till ledningen och dundrat på i högt tempo såg han länge ut som vinnaren. Men utvändigt travande Corps et Ame vägrade ge slaget förlorat och den sista biten in mot mål kämpade han sig närmare och närmare. När mållinjen skars var hästarna i princip jämsides och sedan målfotot granskats stod det klart att den franska 22-oddsaren hade brutit Mindyourvalue W.Fs segersvit.
– En fantastisk upplevelse. Det är först gången jag är här och hästen var jättefin genom hela loppet. Jag visste att det var titelförsvararen sedan två år vi hade innanför oss och i sista sväng hade vi lite problem, men ut på rakan blev det bra, sa Louis Jublot.
Den franske elvaåringen, som tränas av nederländaren Henk A.J. Grift, fick en kvarts miljon kronor för segern, som togs på löpningsrekordet 1.11,5 över 2
140 meter med bilstart.

Enkelt för Noah Boko
Jerry Riordan-tränade Noah Boko skar mållinjen som fyra i Breeders Course-finalen under elitloppshelgen. Nu är den treårige talangen klar för säsongens andra final i lopp-serien. Detta efter att ha tagit en överlägsen spetsseger i kvällens uttagningslopp.
– Han är snabb som bara den och han hade mycket krafter kvar. Han har ett väldigt lätt steg. Det är som att han rör marken i en millisekund och sedan bara flyger han, sa kusken Mika Forss.
På V64 delade sex rätt ut 11 632 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75