Jenny Rehnman, TR Bild.

V64®: Sandras löfte övertygade stort

,

Sandra Eriksson är i stöten.
Efter segern med Swagger på V75 i helgen visade hon upp stallets nya löfte i Boden på torsdagen.
Devils Tongue var ensam på banan när treåringsfinalen avgjordes.

Jenny Rehnman, TR Bild.


Sandra Eriksson har ett toppfacit med stallets egna hästar i år och frågan är väl om inte Devils Tongue är nästa reklamhäst. Talangen briljerade när han tog sin tredje raka seger och inkasserade 100
000 kronor i Bodentravets treåringsfinal.
Devils Tongue besitter rejäla startresurser. Treåringen blixtrade till ledningen trots spåret längst ut bakom vingen och efter den manövern var det i praktiken spel mot ett mål. Valacken stack undan med ett par längder genom sista kurvan och kunde i imponerande stil passera mållinjen på 1.14,9 över 2140 meter autostart. Nu väntar större uppgifter för Devils Tongue.
– Det var skönt. Det blev ju ändå ganska bekvämt till ledningen, det är ju den enklaste vägen när man har framspår. Jag är jättestolt över mina hästar och att de levererar så fina insatser. Det är väl värt att testa mot Kriteriet med Devils Tongue nu, när man har en så här fin treåring. Vi äger ju hästen själva och kan lägga upp det som vi vill. Han har verkligen gjort jättefina prestationer, det är ju otroligt, vi köpte honom för bara 35
000 kronor…, sa Sandra Eriksson i segerintervjun.

Leave Your Sox On imponerade stort
Mäster Gustafs Pokal var den andra höjdaren i Boden under aftonen. Det handlade mest om Petri Salmela – och Leave Your Sox On. Femåringen visade sin stora kapacitet då han trots första varvet ute i spåren enkelt avgjorde sitt försök tillsammans med Mika Forss. I finalen, som avrundade kvällen, gjorde den urstarke valacken om bedriften på ett snarlikt vis. 100
000 kronor var förstapriset även här.
M.T Oberon vann det andra försöket, vilket inledde V64, och stallkamraten knep andrapriset i finalen. Storslam för Petri Salmela med andra ord.

Enda skrällen kom i avslutningen
Roger Nilssons fina fyraårssto Nikita Sunrise var belagd med 40 meters tillägg men kastade snart loss och satt i ledningen efter 800 meter. Därefter kunde ingen passera den stora favoriten. Affair Amok sköt till vasst från ledarryggen, men Nikita Sunrise försvarade sig för en säker seger.
B. Sacamano var en annan stor favorit som höll under kvällen. Jens Eriksson fick hoppa in i sulkyn bakom valacken som finns i Janita Luttanens regi. Ekipaget pressade sig till ledningen med ett knappt varv kvar, hotades över upploppet, men kontrade sig starkt tillbaka för sin tredje raka.
Favoriterna hade radat upp sig inför avslutningen av V64®. Men då slog John Östman till med Nehemiah. Sexåringen, som tränas av Iida Lantto hade sparat krutet till slut, avslutade visslande ute i banan och fångade på linjen in favoriten Merrimac S.G och utmanande Bring Me Bajern.
6 rätt på V64 betalade 273 kronor. Jackpot på såväl 5 som 4 rätt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75