Oskar Of Sand är fortsatt obesegrad efter fem starter. Lars Jakobsson/TR Bild.

V64®: Oskar Of Sand tillbaka som en vinnare

,

Oskar Of Sand är en vinnare igen.
Femåringen vann den avslutande V64-avdelning på fredagskvällen.
– Det här är lite av min drömhäst. När dom spelar Per Gessles Kung Av Sand så gråter jag, sa hästens tränare Magnus Lillieborg.

Oskar Of Sand är fortsatt obesegrad efter fem starter. Lars Jakobsson/TR Bild.


Oskar Of Sand inledde karriären med sju raka segrar innan första förlusten var ett faktum. Efter ytterligare två “plumpar” var Oskar Of Sand en vinnare igen på fredagskvällen.
Som väntat inledde Oskar Of Sand lugnt samtidigt som Irma Sisu tog ledningen. Gitan de Touchyvon lever på styrkan och sändes fram utvändigt dryga varvet före mål och satte press på ledaren. Oskar Of Sand förbättrade sin position på sista långsidan samtidigt som Gitan de Touchyvon tog över ledningen i sista sväng. Oskar Of Sand satte klorna i ledaren på upploppet och gick ifrån med en halv längd för en tapper Gitan de Touchyvon
– Det var jätteroligt. Jag kan inte beskriva det, men det är något speciellt med honom. Jag vet inte vad det är. Han är liten och har ett stort hjärta och jag tycker mycket om honom, sa en rörd tränare.

Dramatik i V64-5
V75-klass visade också Magnus Träffs Cornerstone. Han var helt överlägsen för Patrick Hedqvist i V64-2. Efter en lugn start så tog Cornerstone över ledningen efter 500 meter och sedan var han ensam på banan.
– Jag håller den här hästen väldigt högt och tror han har mycket att hämta framöver, sa Magnus Träff.
Dramatik blev det i V64-5. Ara var först i mål, men bröt ner på Surf’n Turf 100 meter före mål och måldomarnämnden valde att flytta ner Ara till andraplatsen och segern till Surf’n Turf och Oskar Kylin Blom som var omgångens enda överraskning.
Sex rätt betalar 7 637 kronor, fem rätt 101 kronor och fyra rätt 15 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75