Lars Jakobsson/TR Bild.

V64®: Nya stjärnan gav Redén fjärilar i magen

,

Han har sprungit in över sju miljoner kronor i Nordamerika.
På torsdagen gjorde han Sverigedebut – och vann i överlägsen stil.
– Det känns som att det är något extra, helt klart, sa fyraåringens kusk Örjan Kihlström.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Stall Zet betalade 500
000 dollar när Double Deceiver ropades in i Harrisburg förra året. Nu har valacken gjort en första avbetalning. I sin första start utanför Nordamerika, och första gången på en distans längre än 1
609 meter, kördes han till ledningen i en snabb öppning och efter att han fått dämpa tempot en bit sprintade han undan till mycket enkel seger över Örebros korta upplopp.
– Man får fjärilar i magen. Det är så mycket Delicious över honom, öronen spelade och han har så härlig eget humör. F-n som jag gillar den här! sa Daniel Redén.
Även Örjan Kihlström drog paralleller till Daniel Redéns supersto som bland annat satte tre världsrekord innan hon lade tävlingsskorna på hyllan.
– Det finns faktiskt likheter med Delicious. Det är en väldigt trevlig häst det här också med fin teknik, en jättemysig häst.
Double Deceiver vann loppet, Rune Johanssons Grand Prix, på kilometertiden 1.12,5 över 2
100 meter med bilstart och för det fick han 125
000 kronor.

Lysande årsdebut efter halsoperation
Daniel Redén hade ytterligare två hästar till start på V64 och det blev seger även för Goodwin Zet, som imponerade när han i händerna på Kim Eriksson avgjorde från positionen utvändigt om ledaren. Men med kvällens största favorit, Poleposition, fick Daniel Redén se sig slagen. Trots att han planenligt tog hand om ledningen och fick bestämma tempot kunde han inte stå emot André Eklundhs Farfars Dream över upploppet. Den senare gjorde årsdebut efter halvårslångt tävlingsuppehåll, under vilket han halsopererades.
– Han hade problem med ett gomsegel under fjolåret och vi valde att opererade det och fick sedan träna i kapp och det har tagit lite tid. Men slår det här med operationen väl ut har han nog en växel till att komma med för det är en väldigt löpärlig häst som är en fröjd att jobba med, sa André Eklundh.
Övriga avdelningar på V64 vanns av Lars Järpedal-tränade Rocket Snapper (Maja Sjölander Larsson), Oskar J Anderssons Grand Canyon Sisu (Paula A Gyllenberg) och Maria Törnqvists Randemar R.D. (Jorma Kontio). De som prickade in samtliga vinnare på V64 fick för det 2 712 kronor. Fem rätt betalade 21 kronor och fyrarättspotten frös inne. Därmed är det jackpot på fredagens V64 Xpress.

Ola Johansson, Kanal 75