Maria Holmén/TR Bild.

V64®: Mäktig speed av jättetalangen

,

Treårige stjärnämnet Kitty Hawk visade upp mäktiga fartresurser när hon på tisdagen vann ett uttagningslopp i Breeders Course på Jägersro.
– Hon är otroligt explosiv, sa segerkusken Kevin Oscarsson.

Maria Holmén/TR Bild.


Kitty Hawk gjorde sin femte start i regi Stefan P Pettersson och efter tre segrar och en tredjeplats från ledningen var det dags för henne att tävla bakifrån för fösta gången. Det visade hon sig klara med bravur. När Kevin Oscarsson lämnade tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan närmast exploderade hästen i tredjespår och när slutkurvan nåddes satt ekipaget i ledningen. Den sista biten in mot mål började speedrycket ta ut sin rätt men Kitty Hawk hade tillräckligt med krafter för att hålla undan till säker seger.
– Hon är jättefin! De andra öppnade bättre än jag trodde så vi var ganska chanslösa från start. Spets var plan a men nu vi fick improvisera lite. Egentligen blev det inte som jag hade hoppats men hon är otroligt snabb i benen och när jag såg att de inte var med riktigt på noterna fick vi dra en chansning och det gick bra. Hon har en otrolig speed, sa Kevin Oscarsson.

Mersmakande debuter
Dessförinnan hade Natorp Bo årsdebuterat på bästa sätt i sin första start för Joakim Lövgren. Efter en tuff öppning till ledningen ströps tempot en bit innan Joakim Lövgren lättade lite på tömmarna och lät sexåringen lämna konkurrenterna på lätta hovar.
– Han kan det mesta. Det var nog inga nya trick han tog fram i kväll utan han har gjort det här förut och det var bara ett rent nöje att få följa med honom i dag, kommenterade Joakim Lövgren.
Muscle Rex gjorde också debut i ny regi och Halmstads Linda Persson har bevisligen förvaltat pundet väl. I händerna på tränarens make Stefan Persson gick fyraåringen undan till enkel seger, den sjunde i tolfte starten, från ledningen.
– Det var väldigt bra, tycker jag. Han vann på en fin tid (1.13,6/2 140 auto) med krafter kvar.
Övriga lopp inom V64 vanns av Jerry Riordans Dubbio Amletico (Gustav Johansson), Johan Untersteiners All For Love (Peter Untersteiner) och Conrad Lugauers Laban Lagö. De som prickade in samtliga vinnare fick för det 2 377 kronor. Fem rätt gav 38 kronor och då fyrarättspotten frös inne väntar en jackpot när Boden på torsdagen arrangerar V64.

Ola Johansson, Kanal 75