V64®: Lovande årsdebuter

,

Två hästar som kommer att höra tala om sig i år.
Grovjobbaren Calamari och ballerinan Jest övertygade i sina årsdebuter på Mantorp.
– En riktigt, riktigt fin märr, njöt Stefan P Pettersson sedan han sett sitt fyraåriga sto dansa runt banan på 1.14,0/2 140 meter autostart.

Två snackhästar som spelades till klara favoriter trots lång frånvaro.
Calamari och Jest visade båda att de övervintrat på bästa sätt vid glänsande segrar på måndagskvällen.
För Jest var det första starten sedan Breeders’ Crown-finalen i november och en betydligt mildare uppgift i sin ordinarie klass för ston med högst 325 000 kronor på kontot.
Stefan P Pettersson meddelade redan inför loppet att han har ambitioner att slåss i kulltoppen i år och sett till det var det inte förvånande att hästen visade sig överlägsen sina konkurrenter sedan Magnus A Djuse bestämt styrt till ledningen.
– Det här var bra. En fin tid och en riktigt, riktigt fin prestation. Nu är det kvalen till Drottning Silvias Pokal som gäller 21 april, meddelade Pettersson vars häst sjönk som en sten på förtidsoddsen och nu tillhör favoriterna till segern i miljonloppet på Åby 6 maj.

“Han är fruktansvärd”
Ska Ulf Stenströmer hitta ett miljonlopp åt Calamari ligger nog Harper Hanovers under elitloppshelgen närmast till hands. Sexåringen som dragits med aktionsproblem, men visat sällsam styrka ståtade inför comebacken med 9 segrar på blott 15 starter i karriären. Dessa siffror snyggades till ytterligare sedan man smulat sönder likaledes årsdebuterande Hobart via en tung slutrepa från andra par utvändigt.
– Det var bra. Han var skönt att få sitta still så pass länge när hästen gör årsdebut. Han har lite säregen stil, men jag tycker att det funkade bra, kommenterade körande Ulf Ohlsson medan namne tränaren Stenströmer inte skrädde med orden:
– Banan blev lite stummare och det var inte optimalt, men jag tycker att han såg helt okej ut. Det viktigaste är att vi har med honom hem på ett okej sätt. Att han är grym det vet jag, han är fruktansvärd den här hästen. Får vi honom att fungera så har vi kanske min nästa riktigt bra häst, sade Stenströmer som kunde vände hem obesegrad sedan Oh Ah Kennedy spårat hem ett lärlingslopp för Andras Lövdal.
Det gav en synnerligen lättfunnen V64 som betalade 156 kronor för sex rätt.
Jackpot på både femmor och fyror innebär att nästan en och en halv miljon kronor vandrar vidare till tisdagens V64 på Axevalla i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75