Fredrik Persson har stora förhoppningar på söndagens V75® i Kalmar.

V64®: Lite revansch för Deborah S.H.

,

Treåriga Deborah S.H. fick ingen plats i Breeders Crown-semifinalerna.
På torsdagskvällen fick hon lite revansch när hon vann Stora Höstpriset på Åby.
– Hon utvecklas och tycker om att tävla och har en härlig lätt aktion, sade Kalmartränaren.

Fredrik Persson har stora förhoppningar på söndagens V75® i Kalmar.


Deborah S.H. mötte hingstar och valacker för första gången och visade ingen som helst respekt. Första varvet fick hon trava utvändigt ledaren innan Cintra kom och avlöste varvet före mål. I sista sväng attackerade Deborah S.H och avgjorde med lätthet 150 meter före mål och lade beslag på förstapriset 100 000 kronor.
– Det kan bli någon start till i år innan jag stoppar in henne. Nästa år blir riktigt spännande och vi siktar på Drottning Silvias Pokal till att börja med, sade Fredrik Persson.

Överraskningar på V64®
I V64-inledningen stred favoritduon Global Lover och Twigs Honor hela sista varvet och det gynnade Akela Play som Anders Svanstedt gav ett lopp i rygg Akela Play sköt till vasst och avgjorde kort före mål.
Peter Ingves bjöd på en skräll i V64-3 tillsammans med Conny Görtz Unit Brodde. De tre mest betrodda hästarna gjorde bort sig med galopp och Unit Brodde var aldrig i närheten av förlust efter tidig ledning.
Johan Untersteiners Wilma C.D. spelades till stor favorit och höll också för trycket. Ledande Ytowns Carmen fick inte ligga ifred i ledningen samtidigt som Wilma C.D. avvaktade som tvåa i andraspår. Det stod och vägde på upploppet och Wilma C.D. fick huvudet först.
– Hon vann i dag, men jag var inte nöjd. Jag har höga förväntningar, sade Johan Untersteiner.
Prosperous S. blev svaret i V64-5. Björn Goop attackerade på sista långsidan och höll sedan igång Prosperous S. som höll farten bäst till slut.
Marcus Waldmüller gav Kattis J. Boko ett drömlop i rygg på ledande Majors Corona som drog på i hårt tempo. I sista sväng blev det fritt fram och Kattis J.Boko avgjorde hur lätt som helst.
Sex rätt betalar 50 266 kronor, fem rätt 311 och fyra rätt betalar 36 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75