V64®: Lekande lätt igen för Selmer I.H.

,

Gabriella Laestanders topphäst Selmer I.H. tog fjärde raka segern på fredagskvällen.
– Det blev väldigt lätt. Han är fin och formen är riktigt bra, sa kusken Samu Sundqvist.

Gabriella Laestanders Selmer I.H. brukar vinna snabbloppen i Norrland och fredagskvällens lopp i Boden blev en munsbit för nioåringen. Som jättefavorit på V64® gjorde han ingen besviken och lekte hem sin fjärde seger i rad. Samu Sundqvist tog en lugn start innan han avancerade framåt efter 200 meter och fick överta ledningen kort senare. Något tempo blev det inte sedan och Selmer I.H. drog själv upp farten på sista långsidan och kom in på upploppet helt ensam och vann lekande lätt.
– Vi fick ta över ledningen och det blev väldigt lätt. Det här är jätteroligt, sa Samu Sundqvist.
Umåkertränaren nöjde sig inte bara med segern bakom Selmer I.H. Finsktränade Bugs Bunny Buzz visade att han duger bra i Sverige och försvarade sig tappert i ledningen i V64-3.

Långresan lönade sig igen
Norska tränaren Sonja Jensen har 100 mil till närmaste travbana i Norge. Lite närmare är det att ta sig till Boden, det är bara 82 mil enkel väg. För andra gången i år gjorde hon turen med S.K’s Sjarmtroll (V64-4) och även den här gången slutade det med seger. John Östman fick plocka fram sina körhänder då S.K’s Sjarmtroll var lite väl “skuttig” hela loppet, men var aldrig i förlustfara sedan Östman kört till ledningen efter 500 meter.
– Herregud. Det gick den här gången också. I dag travade hon bättre än tidigare, sa Sonja Jensen.
Omgången avslutade med två överraskningar. Hanna Olofssons Ava har inte visat någon form på länge. Nu fick lärlingen Pia Jacobsson ordentlig snurr på Ava som avslutade sylvasst från en position långt bak i fältet och slog av en snopen Mellby Image steget innan mål.
No Beer Drinker, tränad av Petri Salmela, avslutade tillsammans med Mika Forss. Det var många byten i ledningen och det gynnade No Beer Drinker som hade bästa krafterna kvar efter ett lopp på innerspår.
Sex rätt betalar 51 339 kronor, fem rätt 141 kronor och 12 kronor för fyra rätt.

Joakim Brundin, Kanal 75