V64®: Läcker comeback av Betting Pacer

,

Sist in på upploppet. Ensam över mållinjen. Betting Pacer svarade för en blixtrande återkomst på tävlingsbanan. – Det var nästan så att vi möttes på upploppet, mös gästkörande Stefan Persson.

I somras sprang hon engelska milen på 1.09,0 på Tingsryd.
Det kommer snart att bokföras som den snabbaste tid som en svenskfödd häst travade i Sverige under 2023.
På tisdagskvällen var Björn Goops flyfotade sto tillbaka på tävlingsbanan efter ett halvårs skadefrånvaro och visade att hon kan springa fort även under vintern.
Stefan Persson valde ett försiktigt upplägg och satt sist när han vred ut till attack i vida spår in på upploppet.
Men Betting Pacer behövde bara några steg för att växla förbi klungan och ytterligare några för att fånga in tappre ledaren Paramount Tile.
– Tempot var passande för oss, men det var väldigt långt fram. Det kändes som att hon gick dubbelt så fort som ledaren, det var nästan så att vi möttes på upploppet, förklarade Stefan Persson.
Segertiden denna gång blev 1.13,6/1 660 meter.

Gynnsamt att gå utvändigt
Annars var det positionen utvändigt om ledaren som gällde denna kväll.
André Eklundh och Jalapeno K. satte tonen när man mosade omgångens största favorit Jascal.
– Jag tyckte inte att jag hade speciellt mycket sämre häst på förhand och han tar inte skada av att gå utvändigt utan trivs med jämnt tempo. Vi kopplade grepp tidigt också, då höjde han sig ännu mer. Han har varit ute i väldigt hårda gäng och det var skönt att han fick vinna, berömde Eklundh.
Linda Sedström upprepade taktiken bakom Jonas Moberg-tränade Believe och Kenneth Haugstad med sin egen Optimum Bankrobber.
Markus B Svedberg avrundade omgången med överraskningen Kathrine S.H. som likt Betting Pacer spurtade ner konkurrenterna långt ut i banan och såg till att utdelningen för sex rätt på V64 drogs upp till 51 950 kronor.