Lars Jakobsson/TR Bild.

V64®: “Kommer duga i stoeliten i år”

,

Filippa B.J. svarade för en mersmakande årsdebut.
Sybille Tinters femåriga sto imponerade på torsdagskvällen.
– Hon är grym och jag tror att hon kommer duga i stoeliten i år, sa en nöjd tränare.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Torsdagens V64-tävlingar i Bollnäs innehöll en jackpot på drygt 4,5 miljoner och bjöd på flera fina prestationer. Mest imponerade Sybille Tinters Filippa B.J. körd av Jorma Kontio. Filippa B.J. var förra säsongen med i flera av de större loppen för de fyraåriga stona och var inte långt efter det bästa. Hon hade inte startat på några månader, men visade ingen som helst ringrost. Från tredjepar utvändigt avslutade hon under 1.10 sista 600 meterna och kämpade ner Parveny som också svarade för en stark årsdebut.
– Jättehäftigt. Jag trodde inte hon var redo att vinna i årsdebuten, sa Sybille Tinter.
Jorma Kontio lade även beslag på den avslutande avdelningen. Oskar Kylin Bloms Stormyrans Erkki dök till ledningen och var sedan överlägsen och Stormyrans Erkki har mycket att hämta framöver.
Det var inte bara Stormyrans Erkki som vann från ledningen. De fyra inledande vinnarna i omgången använde sig av samma segerrecept i tur och ordning Quantity Of Time/Mika Forss, Goodwin Zet/Örjan Kihlström, Ajlexes Hans/Tomas Pettersson och Gott Klirr som var en liten överraskning för spelarna.
– Han kändes väldigt fin i provstarten i dag och då tyckte jag det var lika bra att köra i spets, sa allt mer framgångsrike Marcus Lilius.
Sex rätt betalar 10 894 kronor, fem rätt 88 kronor och fyra rätt 10 kronor.

Tredje gången gillt för Lannem Selma
Lannem Selma, tränad av Jan-Olov Persson, har mycket att leva upp till. Mamma Lannem Silje var ett unikum och storasyster Lannem Stella har vunnit sju lopp på nio starter och sprungit in drygt 740 000 kronor hittills i karriären.
I de två första starterna har Lannem Selma givit sina konkurrenter stor fördel genom att galoppera bort värdefull mark och slutat två. Även i sin tredje start galopperade hon kort efter start och tappade 30 meter, men tog sig snabbt ikapp sina konkurrenter och kördes till ledningen dryga varvet kvar och vann sedan komfortabelt tillsammans med Mats E Djuse.
– Hon är väldigt rullig innan hon travar in sig. Sedan kändes det bra efter det, sa Mats E Djuse.

Joakim Brundin, Kanal 75