David Schreiner/TR Bild.

V64®: Karlsson drömmer om Elitkampen

,

Björn Karlsson drömmer redan om elitloppshelgen med Backegutten.
På tisdagen tog det fyraåriga stjärnämnet tredje raka segern i överlägsen stil.
– Han är nästan mäktig på ett otäckt sätt, sa kallbodsspecialisten.

David Schreiner/TR Bild.


För fyra år sedan vann Björn Karlsson Elitkampen med Tangen Haap. I Backegubben har han ett nytt stjärnämne att ta sikte mot Solvalla med.
– Håll tummarna för att han får hålla ihop nu! Det kan bli Solvalla om ett par, tre år. Fy fan vad roligt det skulle vara med en egenuppfödd häst, sa Björn Karlsson efter tisdagens triumf på Östersundstravet, som togs från 40 meters tillägg och med ett lopp som första häst i andraspår.
– Jag drömmer om såna här hästar. Han bara går ifrån på ett sånt där skönt sätt och det är jag tacksam för. Hållbarheten är avgörande på såna här hästar och då bådar det gott att han inte gör mer än vad han behöver.

“Jag är så lycklig”
Framtiden ser ljus ut även för Baltimore Face. För drygt tre veckor sedan vann fyraåringen sin årsdebut och det följde han upp på bästa sätt när han efter tidigt avancemang till ledningen i händerna på Ulf Ohlsson vann ohotad med gott om sparade krafter.
– Jag har haft hästar som har kostat så mycket pengar som inte har kunnat vinna ett sånt här lopp, och så vinner han här mitt i vintern. Jag är så lycklig att det finns inte, sa den glädjesprudlande tränaren Elisabeth Lundholm.
Daniel Wäjerstens Invidia tävlade utan skor på hovarna för första gången i år och med Olle Wäjersten i vagnen tog hon en övertygande spurtseger. Senare under kvällen dubblade stallet när Daniel själv lotsade Debonair Mary först över mållinjen.
Bravo Umut Rodi tog sin andra årsseger tillsammans med Tomas Pettersson, som ersatte tränaren Robert Bergh i sulkyn, och omgången avslutades med seger för Lars-Erik Rosén-tränade Kullungen och Peter Eriksson.
Alla rätt på V64 betalade 218 kronor och då fem- och sexrättspotterna frös inne väntar en saftig jackpot när V64 på torsdag avgörs på Umåker.

Ola Johansson, Kanal 75