V64®: Jätteskräll när jättefavoriten svek

,

Tisdagskvällens super-jackpot på V64 bjöd på en riktig överraskning. Omgångens jättefavorit Tracy svek totalt och det bäddade för Honey Express. – Det var första gången med vettigt läge över kort distans och jag ville prova henne i ledningen, sa Preben Sövik.

Ingen hittade alla rätt måndags på V64 och det betydde att tisdagskvällens omgång på Jägersro var kryddad med en jackpot på 11 miljoner till en ensam vinnare. Favoriterna stod pall i fem av de sex avdelningarna, men den största föll tungt.
Jättefavorit Tracy, streckad på 71 procent svek totalt i V64-2. Hästen gav upp helt 700 meter före mål och var knappast frisk. Ingen skugga över vinnande Honey Express, tränad och körd av Preben Sövik som drog på för fullt i ledningen och det höll hela vägen. Honey Express var streckad på 0,89 procent.
– Hon var väldigt fin som tvååring under vinterträningen, men har inte riktigt funkat i tävlingsbiten och haft lite för mycket humör, sa Preben Sövik.
– Hon var inte bra och var tidigt trött. Jag vet inte varför och vi får åka hem och kolla upp henne. Detta var inte den rätta Tracy ni fick se, sa tränaren och kusken Josef Franzl om favoriten.
Omgångens mest imponerande vinnare var stall Untersteiners Safira Diablo som trots ett otacksamt lopp utvändigt ledaren vann säkert tillsammans med Peter Untersteiner.
Sex rätt betalar 31 734 kronor, fem rätt 34 kronor och sju kronor för fyra rätt.