Maria Holmén/TR Bild.

V64®: Järvsöodin tog skalpen på Månlykke A.M.

,

Månlykke A.M. gjorde sin andra start efter uppehållet och var storfavorit på V64®.
Men han kunde aldrig koppla greppet på ledande Järvsöodin som vann i övertygande stil för Marcus Lilius.
– Han var verkligen värd den här segern, sa en glad Lilius som bjöd på segergest kort före mål.


Ett sprinterlopp för eliten bland kallbloden inledde måndagskvällens V64® på Bergsåker. Månlykke A.M. var tillbaka igen och gjorde sin andra start efter ett uppehåll. Men det blev ingen fullträff den här gången heller, och Gunnar Melanders stjärna fick nöja sig med en andraplats. Jan-Olov Persson-tränade Järvsöodin öppnade snabbt till ledningen samtidigt som stallkamraterna B.W.Sture och Bellfaks galopperade. Järvsöodin inledde första 500 metrarna efter 1.20,9 och han fick Månlykke A.M. på utsidan. Duon varvade på 1.22,9 och för ett ögonblick såg det ut som att Månlykke A.M. kanske skulle slå klorna i ledaren vid upploppets början. Men det var bara en synvilla. Järvsöodin vägrade att ge sig och Månlykke A.M. förmådde aldrig koppla något grepp. Istället dansade Järvsöodin undan till en säker seger tillsammans med en glad Marcus Lilius. Segertiden blev 1.21,0/1640a och Månlykke A.M. klarade andraplatsen före Pydin som blev trea från andra par utvändigt.
– När han är så här fin är han underbar. Jag ville prova i ledningen idag och ville visa att vi kan slå dem. Vi var nära i Norge i deras största lopp och hästen är fantastiskt fin. Han var verkligen värd den här segern, sa Marcus Lilius och fortsatte.
– Han är en riktig kompis. Jag har fått köra honom sedan jag började hos Janne och har fått fortsätta att köra hästen. Han har utvecklats och det är fantastiskt kul.

“Formen sitter inte riktigt där än”
Månlykke A.M. noterade tiden 1.21,2 vid andraplatsen och Gunnar Melander kommenterade insatsen så här.
– Formen sitter inte där riktigt än, plus att dom är väldigt bra Perssons hästar. De har lyft sig flera snäpp i år, sa Gunnar Melander.
– Det saknas lite. Han har varit borta så länge men blir bättre och bättre. Jag är nöjd med hästen och insatsen men man vill ju vinna.

Derbyhästen vann direkt i ny regi
För två år sedan var Titan Yoda med i Svenskt Travderby. Han blev oplacerad bakom vinnande Calgary Games, efter att ha varit tvåa i sitt försök. Ikväll gjorde hästen comeback efter ett halvårs långt uppehåll, och samtidigt debut i sin nya regi Daniel Wäjersten. Det slutade på bästa sätt när Titan Yoda rundade hela fältet från jumbopositionen, och via tredjespår genom sista kurvan satt segerkusken Mats E Djuse helt stilla över upploppet när Titan Yoda avgjorde lekande lätt och såg ut att ha gott om krafter kvar när mållinjen passerades. Segertiden blev 1.13,2/2140a och intrycket var mycket bra. Fortsättning lär följa.
– Det blev jättebra. Han fick ta det lugnt från början och gå sista varvet och visade bra inställning in mot mål. Vi får försöka få tillbaka honom som när han var som allra bäst i rikstoton. Det är målsättningen så här långt, sa Daniel Wäjersten.

Michael Carlsson, Kanal 75