Hanna Olofsson har fem hästar från stallet till start när GS75® avgörs på hemmabanan Boden. Lars Jakobsson TR Bild.

V64®: Jackpot efter favoritfall

,

Megafavoriten Swagger föll tungt.
Det gjorde att ingen hittade alla rätt under Bodens V64®.
Därmed väntar en saftig jackpot på tisdagen.

Hanna Olofsson har fem hästar från stallet till start när GS75® avgörs på hemmabanan Boden. Lars Jakobsson TR Bild.


En av fjolårets stora snackhästar och profiler på V75®.
På måndagskvällen gjorde Swagger comeback och blev också omgångens särklassigt mest spelade häst.
Sandra Eriksson valde ett offensivt upplägg då hon tidigt placerade sin häst utvändigt om hårddragande ledaren Dulce de Leche.
Fram till halvvarvet från mål såg det lovande ut, men då tappade Swagger travet varpå den Lage Berglund-tränade ledaren kunde gå undan i enkel stil för Ove A Lindqvist.
– Vi körde lite tufft och gick fram med honom. Sedan var det lite oturligt att han skulle rulla över, men så är det. Jag vet att det är många som håller ögonen på honom, det jag tycker är mest tråkigt är att han var spelad till jättestor favorit. Men jag är jättenöjd med min häst och vet att han kommer igen, kommenterade Sandra Eriksson som dessförinnan satt dit Holy Moses Mearas.
Storspjuver och Jens Eriksson bjöd på omgångens andra stora knall och när
La Norna satte punkt för omgången – och kanske även sin tävlingskarriär – för Hanna Olofsson (bilden) sopades alla kvarvarande system bort.
– Hon har mycket humör, vissa dagar springer hon inte alls. Men idag kändes hon jättefin hela vägen och var riktigt rolig att köra. Hon kanske får gå till avel nu, vi får se vad ägaren bestämmer, kommenterade Olofsson.
Sexrättspotten vandrar vidare till tisdagens V64® på Axevalla där ATG spår minst fyra miljoner kronor i sexrättspotten.
Jackpot åt andra hållet blev det även på V65® från norska Sörlandet där favoriterna radade upp sig. Där går femrättspotten vidare till söndagens omgång på Orkla och en jackpot på två miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75