V64®: Hattrick för Lars I Nilsson

,

Han startade tre hästar i V64® på Jägersro inför storpublik.
Samtliga vann och därmed bärgade Lars I Nilsson ett hattrick som tränare.
Stallets reklampelare Sweetman var en av segerhästarna.
– Jag är så glad för den här hästen. Han har betytt så mycket för mig, sa Lars I Nilsson.

Jägersro avverkade traditionsenligt Gentlemannadagen den här Kristi Himmelsfärds-torsdagen med eftermiddagstrav. Publiken uppgick till hela 15 624 personer som i det fina vädret fick se Lars I Nilsson ta hem tre segrar som tränare. Han hade inte fler hästar till start på V64® och blev således både hundraprocentig och fixade ett hattrick.
Först ut var stallets stjärna Sweetman som vann den inledande avdelningen på V64 lekande lätt för Stefan Persson. Hästen tog inte ledningen direkt men kördes till täten efter en bit och drog sedan undan i pigg stil. Han var ensam på plan, även om Holy Waters spurtade bra till andraplatsen. Segertiden blev 1.12,5/2140 för den snart tvåfaldige miljonären, som Lars I Nilsson ropade in på auktion som ettåring till det facila priset av 24 000 kronor.
– Jag är så glad för den här hästen. Han har betytt så mycket och varit vår stjärna de sista åren. Jag är otroligt tacksam att hästen har gjort så mycket reklam för oss, sa Lars I Nilsson efter segern.

Ytterligare två spetsvinster
Redan i den nästkommande avdelningen på V64 blev det en ny fullträff för Jägersro-tränaren. High Hope Lee provade i ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal senast, där hon gick bra efter ett struligt lopp. Då hade hon dessutom spår tolv men nu var det helt andra förutsättningar med bra spår och beskedligare motstånd. High Hope Lee kunde inte försvara innerspåret från start men kunde snabbt hitta ut och tidigt ta över ledningen. Sedan var hästen riktigt fin hela vägen och drog undan till en lätt seger för Adrian Kolgjini. Vinnartiden blev 1.12,9/1640a.
Succén fullbordades i den avslutande avdelningen på V64 där Aramis Face och Christoffer Eriksson använde sig av samma segerrecept. Hästen öppnade bra och övertog ledningen i första kurvan. Sedan anförde Aramis Face hela vägen och hade inga problem att ta en lätt seger, efter att Christoffer Eriksson sett till att Don’tloosememate aldrig fick chansen ifrån rygg på ledaren och blev tvåa. Segertiden blev 1.13,6/2140a.
– Vi hade inför den här dagen fler andra- och tredjeplaceringar än vinster hittills i år. Så därför kändes den här trippelsegern extra skön, kommenterade Lars I Nilsson.

Dubbel till Untersteiner
Johan Untersteiner tog en tränardubbel på V64 där han först styrde in Winner Brodde, som verkligen gjorde skäl för sitt namn, då hästen betvingade länge ledande Nyras Lars R. precis på mållinjen efter att tidigt ha sänts fram utvändigt om ledaren. Därefter vann Peter Arnqvist med Global Diktator i amatörloppet KGB-priset då han avgjorde enkelt den sista biten efter en perfekt esa.
Den femte avdelningen vann Rick Ebbinge med sin Cassandra Ferm enkelt från ledningen.
Favoritbetonat på V64 den här jackpotomgången, där sex rätt gav 3 493 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75