V64®: Golden Guard fin i ny regi

,

Golden Guard gjorde sin första start för Sofia Aronsson.
Det slutade med en mycket lätt seger seger på måndagskvällen
– Han kändes väldigt väldigt fin hela vägen, sa kusken Stefan Persson.

Golden Guard har firat stora framgångar för Claes Svensson de senaste åren och tjänat drygt 1,3 miljoner kronor. I höstas flyttades hästen till Sofia Aronsson och på måndagskvällen gjorde Golden Guard sin första start för Axevallatränaren i ett “småljummet” snabblopp på Färjestad. Det slutade med en lätt seger tillsammans med Stefan Persson. Golden Guard hade inga problem att ta hand om ledningen från sitt innerspår och väl i spets fick han bestämma farten. I sista sväng fick Golden Guard sträcka ut för fullt och vann lätt med krafter kvar.
– Jag tog inte så allvarligt på att han tog sig en galopp i en provstart, det kändes mest som att han fjantade sig. Jag hade sett när Claes hade honom någon gång på Färjestad och då öppnade han jättefint och jag hoppades han skulle öppna bra för mig också och det gjorde han, sa Stefan Persson.
Det flyter på bra för Carl Johan Jepson. Han tog en dubbel i V64-omgången. Först överraskade han med Frivoll Faksen som tog karriärens första seger i femte starten. Bakom Eric Martinssons Kendall Jackson körde Jepson till ledningen efter 400 meter och när värsta konkurrenten Benita Winner galopperade bort sina chanser på sista långsidan blev det en lätt seger för Kendall Jackson.
Björn Goop går sällan eller aldrig segerlös på hemmaplan. Han vann tre lopp och fyraårige Brilliantsky är värd att lägga på minnet. Han var helt överlägsen och vann på för årstiden fina 1.13,9/1640 meter autostart i sin fjärde start.
Sex rätt betalar 7 505 kronor, fem rätt 82 kronor och fyra rätt 12 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75