Francesco Zet till avel. Lars Jakobsson TR Bild.

V64®: Francesco Zet lekte hem 16:e raka segern

,

Med läcker elegans tog Francesco Zet sin 16:e raka seger på tisdagskvällen.
– Man sitter mest och myser och han gör det han ska, sa kusken Örjan Kihlström

Francesco Zet till avel. Lars Jakobsson TR Bild.


Solvalla bjöd på fina tävlingar på tisdagskvällen med V64®. Det stora dragplåstret var Daniel Redéns superstjärna Francesco Zet (V64-1) som jagade sin 16:e seger i rad i Victory Tillys lopp, tillika kvalificering till Margareta Wallenius Klebergs pokal den 16 augusti på Solvalla med 1,5 miljoner kronor i förstapris.
Som väntat ställdes Francesco Zet inte på några större prov. Konkurrenterna har, med all rätt, väldigt stor respekt för Francesco Zet och han släpptes till ledningen efter 400 meter av Magnus A Djuse bakom Sourire Frö. Väl i täten sprang Francesco Zet på halvfart och sprang mest och väntade på sina konkurrenter. Över upploppet gled han undan med en längd för en starkt avslutande Lozano di Quattro.
– Han kändes mjuk och fin i dag. Loppet sa väl inte så mycket och han springer bara och väntar på dom till slut. Han kan inte kännas bättre och han gör inte mer än det man begär av honom, sa Örjan Kihlström.
– Han var så jäkla full i faan i värmningen och något störde honom på ett positivt sätt. Han kan krångla till det för sig och det såg ut som han bara sprang och lekte. Han var inte trött och ska gå framåt rejält med det här loppet, sa Daniel Redén.
Francesco Zet har på 23 starter vunnit 21 lopp och inte förlorat sedan den 21 augusti 2021. I och med segern i kväll han han tjänat över 17 miljoner kronor.

Fina treåringar
I Sommarfavoriten för treåriga hingstar och valacker med 200 000 kronor till vinnaren stack Icebreaker Pellini (V64-3), tränad av Maria Törnqvist, till ledningen tillsammans med Dwight Pieters. Tempot var inte överdrivet högt och Flotilla som satt utvändigt hade ingen tanke på att trycka upp farten. I sista sväng var Flotilla väldigt närgången och det stod och vägde hela upploppet ner, men Icebreaker Pellini vägrade ge sig och vann med ett huvud tillgodo.
– Det är så roligt att få jobba med så här fina djur, det är en ynnest, sa Maria Törnqvist.
Lika mycket belönades Larah Westwood (V64-5) med i Sommarfavoriten för ston. Mattias Djuse tränar treåringen som utvecklats mycket på slutet. Magnus A Djuse körde direkt till ledningen med Larah Westwood och efter ett inledande varv i behagligt tempo gick det desto fortare till slut och Larah Westwood vann lätt utan att behöva visa allt.
– Hon var väldigt fin och utvecklats mycket på den nya balansen. Det biter väldigt bra för henne, sa Magnus A Djuse.

Praktskräll i V64-4
Elias Engman bjöd på en ordentlig skräll bakom Opulent Tile, streckad på 0,38 procent i V64-4. Elias gav Opulent Tile ett perfekt lopp som trea på innerspår och när luckan kom i sista sväng hade Opulent Tile de bästa krafterna över upploppet.
– Han är jättefin och detta var över förväntan. Man blir bara glad. Detta är vår hobby och vi har fyra hästar tillsammans, sa tränaren Maj-Li Jönsson.
Torbjörn Jansson avslutade V64-omgången med Roger Walmanns Rosemary Tile och såg till att V64-värdet fick ytterligare en skjuts uppåt. Sex rätt betalar 133 362 kronor, fem rätt 298 kronor och fyra rätt 24 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75