Malin Albinsson/TR Bild.

V64®: Fjärde raka för Lugauers löfte

,

Riverdale Z. vet inte hur det känns att förlora.
På torsdagen tog talangen fjärde raka segern på Åby.
– Det är en riktigt bra häst, kommenterade tränaren Conrad Lugauer.

Malin Albinsson/TR Bild.


Det fyraåriga stoet bar ett tungt favorittryck i kvällens inledande avdelning på V64.
Favoritspelarna behövde aldrig bli oroliga. I sin tränares händer klev Riverdale Z. säkert i väg från spår fyra i volten och sedan hon övertagit ledningen i första sväng var det spel mot ett mål. De sista 500 meterna avverkades på 1.11,5 och med gott om sparade krafter skar hon mållinjen på kilometertiden 1.13,4 över 1
640 meter.
– Hon gör det jättebra! Varje gång jag kör henne är jag imponerad för hon gör det så otroligt lätt och är väldigt snabb utan att det märks, sa Conrad Lugauer, vars Västerbo Tramp stod för en svettig prestation när han senare under kvällen reparerade startgalopp till seger.
– I dag och kanske också förra gången är hans bästa lopp i karriären, sa Lugauer.

Obesegrad felfri
Favoritseger från ledningen blev det även för Johan Untersteiners Klondike River. Det var fjärde triumfen i åttonde starten för den årsdebuterande femåringen som aldrig har förlorat felfri.
– Han skötte sig bra i dag och det blev ganska bekymmersfritt. Det är en fin häst men han har haft känsliga ben och det har tagit lite tid innan han har stabiliserat sig. Jag tror att han kan bli en rolig V75-häst, sa körande Peter Untersteiner, som dubblade segerskörden när han höll undan från ledningen med Johan Untersteiner-tränade Smile Silvio i en snabb avslutning.
– Han har inte tränat tempo på ett par månader men de fina hästarna kan spinga så här ändå, sa Untersteiner den äldre.
Feline Burgerheide visade ingen ringrost när hon i första starten efter uppehåll spurtade till seger med sin tränare Hans Crebas i vagnen och Robert Andersson skrällde med egentränade Silver Fashion.
På V64 delade sex rätt ut 597 kronor och fem rätt 11 kronor. Fyrarättpotten frös inne och därmed väntar en jackpot när V64 på fredagen avgörs i Boden.

Ola Johansson, Kanal 75