Ulf Stenströmer plockar ut två hästar på V75® på Örebrotravet. Maria Holmén TR Bild.

V64®: Femte raka för Stenströmers Bold Knick

,

Bold Knick tog sin femte raka seger när han vann i V64® i Rättvik under fredagskvällen.
Den Ulf Stenströmer-tränade hästen hade inga problem att hålla undan för ett namnkunnigt motstånd som jagade förgäves.
– Det är en helt fantastisk utveckling på hästen. Vem hade trott det för några månader sedan, sa segerkusken Ulf Ohlsson.

Ulf Stenströmer plockar ut två hästar på V75® på Örebrotravet. Maria Holmén TR Bild.


V64 Xpress var tillbaka och omgången delades mellan Rättvik och Umåker. På Dala-banan fick publiken se Bold Knick ta sin femte raka seger, på mindre än två månader. Den 31 januari tvingades hästen till ett kvalificeringslopp efter att ha galopperat bort sig tre gånger i rad. Därefter påbörjades segerraden och i den femte avdelningen på V64 fullbordades “staketet” med fem raka ettor. Ifrån ledningen höll han säkert undan för namnkunniga hästar som jagade förgäves från tilläggen. Gulddivisionshästen Born Unicorn sändes fram utvändigt om ledaren men var slagen in på upploppet. Ubiquarion Face spurtade godkänt till tredjeplatsen men åt Bold Knick fanns inget att göra. Tränar gör Ulf Stenströmer tillsammans med Jennie Hermansson som äger hästen. Segerkusken Ulf Ohlsson var imponerad.
– Det är en helt fantastisk utveckling på hästen. Det kunde man aldrig tro för några månader sedan. Jag körde i ett tempo som skulle passa honom, och göra det halvjobbigt för de andra, sa Ulf Ohlsson.

Kingslayer Pellini övertygade igen
Finalen av Umåker Cup med 75 000 kronor i förstapris avslutade V64. Favoriten Kingslayer Pellini tog hem segerchecken tillsammans med sin tränare Daniel Wäjersten. Han kördes till ledningen 1300 meter kvar och i sista sväng kom andrahandsfavoriten Vincent Cheri fram på utsidan och utmanade. Men över upploppet svarade Kingslayer Pellini enkelt och gled ifrån till en lätt seger. Det var hästens tredje seger på de fyra senaste starterna i hans nya regi hos Daniel Wäjersten. Segertiden blev 1.14,3/2140a för lillebrodern till bland annat Readly Express, Fabulous Pellini och Caddie Lisieux.
V64 blev favoritbetonad och sex rätt betalade 598 kronor. Fem rätt gav sju kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V64 och nästa omgång körs på måndag då det är Hagmyren som är värd för miljonspelet.

Power trea i comebacken
I ett lopp innan V64 tog sin början så gjorde Power comeback. Det var stjärnhästens första start på över ett år efter att ha tjänstgjort som avelshingst. Efter en lugn inledning så skickade Robert Bergh fram Power i ett huj över den första långsidan och tog sig snabbt fram utvändigt om den ledande Selmer I.H. Power tryckte sedan på under slutvarvet men började se slagen ut i slutsvängen. Selmer I.H. hade greppet i det längsta men fick ge sig på mållinjen mot en mycket vasst spurtande Hector Sisu som skrällde tillsammans med Mika Forss. Tränar det gör Petri Salmela och segertiden blev 1.12,9/2140a. Power noterade 1.13,1 som trea.

Michael Carlsson, Kanal 75