V64®: Femte raka för Slava Ukraini

,

Inget kan stoppa Slava Ukraini. Niels Petersens treåringskung stod i en klass för sig i Breeders Prize Classic på Övrevoll på söndagen. – En underbar häst. Han var som en maskin att rida, hästen gjorde allt och jag behövde bara åka med, förklarade vikarierande Manuel Martinez.

Carlos Lopez skadade sig i samband med en olycka på Göteborg Galopp på lördagen.
Det innebar ryttarförändraringar till söndagens stortävlingar utanför Oslo där Manuel Martinez fick chansen på treåringsfenomenet Slava Ukraini – som kom till start med fyra raka segrar.
Och om det blev hårt i mål på Bro Park senast så blev det desto enklare den här gången.
Martinez lämnade ingenting åt slumpen och red till front varpå Slava Ukraini enkelt gick ifrån sista biten.
– Jag vill tacka teamet runt hästen som gjort ett fantastiskt jobb. Det var en underbar häst att rida. Jag tillägnar segern åt min vän Carlos som jag vet saknade att rida det här loppet och hoppas att han blir frisk snart, sade segerjockeyn.
Triumfen var värd drygt 400 000 norska kronor och innebär att Slava Ukraini snuddar vid tre miljoner insprunget som treåring.
Cotton Eye Joe grejade andrapriset för Per-Anders Gråberg och såg till att det blev en stalldubbel för Niels Petersen.
Gråberg fick också chansen att ersätta Lopez på Kick On i Arnfinn Lunds Minneslopp vilket slutade i succé.
Dagens jockey blev ändå Martinez som dessförinnan satt dit Sid Game i Breeders Prize Sprint för Silja Stören – som också tog en stalldubbel när Andreas Tapia Dalbark knep silvret på Buckyboss.
Norskt Kriterium gick till Wido Neuroths Schamyl och Jacob Johansen.
V64 betalade 4 117 kronor för sex rätt. Jackpot på fyra rätt innebär att pengarna går vidare till kommande söndag på Jägersro Galopp där ATG spår 900 000 till en ensam vinnare.