V64®: Eriksson fick sista ordet

,

Två avblåsta lopp. Torsdagens superjackot på Åbytravet blev mer dramatisk och långdragen än någon kunnat föreställa sig. Kvällens segerherre blev Christoffer Eriksson.

”En olycka kommer sällan ensam.”
Det slitna citatet kommer den här gången från Åbys sportchef Jon Walter Pedersen när han fick kommentera kvällens händelser.
Det började i lärlings- amatörloppet när Luna di Quattro plötsligt började slå mot Mikael Florin, som for ur sulkyn.
– Jag hade slaggjord på henne, som tur var. Jag tror att den räddade mig. Hon började slå när jag tyckte tussarna och jag slängde mig av när jag märkte att hon inte lugnade ner sig, förklarade Florin som beskrev sig som ”mörbultad”.
Två lopp senare var det dags igen när tömmen på Vikens Bonjour brast för Stefan Persson som for i backen, men lyckades undvika att bli påkörd och kunde resa sig snabbt för att fullfölja tävlingskvällen.
I båda fallen inträffade olyckorna på sista bortre långsidan, vilket innebar att loppen inte kunde köras om omedelbart utan fick flyttas till slutet av tävlingsdagen.
– Vi för en dialog med de aktiva när det händer något sådant här. Vi samlas på stallbacken, i båda fallen tänkte jag att vi får köra om som kvällens sista lopp och tränarna tyckte att det var en bra lösning, förklarade Pedersen som även kunde lämna lugnande besked kring de båda lösa hästarna.
– Vad jag har hört var det inga synbara skador alls, jag tror att de klarade sig väldigt bra.

Dubbel dubbel för Eriksson
Det andra omkörda loppet som således fick avrunda tävlingarna vid kvart i elva var också kvällens höjdpunkt, Höstpriset för treåringar med 100 000 till vinnaren.
Favoriten Stens Rubin ströks efter det avblåsta försöket vilket lämnade fältet öppet för Christoffer Eriksson att ta en oväntad stalldubbel när Mack Love spurtade förbi G.R.Torso.
– Det är en väldigt fin häst med bra kunnande som haft lite för stor aktion för sitt eget bästa. Nu börjar han växa i sin kropp och bli stark, berömde Eriksson som dessförinnan satt dit Grappa Boy i en tät slutstrid mot jätteskrällen Demir K.M.E.
Dick Robertssons kvickfotade fyraåringssto Be My Baby visade att hon är tillbaka genom att spåra runt om för Kevin Oscarsson medan Flemming Jensens Game On Butcher tog sjätte segern i sjunde starten på svensk mark för Ken Ecce.
Superjackpoten samlade över nio miljoner kronor i sexrättspotten där utdelningen stannade vid 149 962 kronor.