Mikael Rosenquist/TR Bild.

V64®: Enkelt för Redéns årsdebutanter

,

Need’Em och Chestnut gjorde båda årsdebut i V64® i Gävle.
Det slutade med övertygande segrar för Daniel Redéns hästar som båda vann enkelt.
– Chestnut kändes klart bättre än i fjol. Det var glädjande, berömde segerkusken Örjan Kihlström efter att Chestnut avgjort den tunga vägen utvändigt om ledaren.

Mikael Rosenquist/TR Bild.


Daniel Redéns hästar var synnerligen väl förberedda när de äntrade tävlingsovalen för första gången i år. Det skedde i torsdagskvällens V64 i Gävle där de båda avslutade omgången. Först ut var Need’Em som tog sin tredje seger i tionde starten när han vann enkelt från ledningen. Efter en snabb start bakom bilen tog han direkt hand om kommandot, och efter att ha fått dämpa tempot rejält på mellanvarvet, gled han säkert undan till slut. Favoriten Byron Face försökte via tredjespår genom slutkurvan, men kunde aldrig komma i farlig närhet med ledaren.
Det här var den första starten som valack för fyraåringen efter Propulsion, som tävlade med tyngre skor den här gången. Segertiden blev 1.13,8/2140a.
– Det här var en bra årsdebut och förhoppningsvis ska han gå framåt lite sedan i fjol. Han öppnade bra, det är värdefullt men sedan var han lite väl energisk under vägen. Han var lite onödigt pigg men höll farten bra ändå, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Chestnut imponerade – enkelt från “dödens”
I den avslutande avdelningen på V64 hade favoriten Chestnut inte tävlat på ett halvår när han gjorde comeback. Men den starka hästen var synnerligen väl förberedd och avgjorde från “dödens”, efter att Örjan Kihlström tidigt ha sänt fram hästen utvändigt om ledaren. Över upploppet gled Chestnut ifrån till en mycket lätt seger efter 1.12 sista varvet, och ännu snabbare sista femhundra metrarna. Segertiden blev 1.14,3/2140.
– Det kändes klart bättre än i fjol och det var glädjande att hästen var så fin på alla sätt och vis. Det var en bra insats. Han gjorde det på ett fint sätt utan att vara tom i mål, så det var lovande, berömde Örjan Kihlström.
Gävle-tränaren Oskar Kylin Blom hade även han en fin kväll på hemmabanan och tog en dubbelseger på V64. Han styrde själv in de egentränade hästarna Stormyrans Erkki och Light On Me till seger.
V64 blev favoritbetonad och sex rätt betalade 2 239 kronor. Fem rätt gav 24 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt och därmed jackpot på V64 under fredagen då V64 Xpress är tillbaka och det är Rättvik och Umåker som delar på omgången.

Michael Carlsson, Kanal 75