Mikael Rosenquist, TR Bild.

V64®: Dwayne Zet tog ner storfavoriten

,

I fjol var han med i finalen av Sweden Cup.
Efter att ha fått problem med överträningssymptom var Dwayne Zet nu tillbaka i vinnarcirkeln.
Under fredagskvällen tog han skalpen på storfavoriten Huddlestone i V64®.
– Det är helt sjukt, en sån jäkla hedershäst, sa tränaren Oscar Berglund.

Mikael Rosenquist, TR Bild.


Bollnäs var värd för V64® under fredagskvällen och i den femte avdelningen var Huddlestone omgångens största favorit. Efter en omstart, som det inte utdömdes någon bestraffning för, öppnade Huddlestone snabbt men det var två snabba konkurrenter invändigt, Dior Ima och Asault, som också körde för ledningen. Men väl ut ur den första kurvan kunde Huddlestone glida till täten för Henrik Svensson och inledde de första 500 metrarna efter 1.12,3. Huddlestone fortsatte upp till varvet på 1.13,6 och när det var 600 meter kvar angrep Dwayne Zet för Magnus A Djuse och landade snett utvändigt om den ledande Huddlestone genom slutsvängen. Han gick sedan i närkamp över upploppet och knappa 100 meter kvar kopplades segergreppet. Vinnartiden skrevs till 1.12,9/1640a och Huddlestone höll till andraplatsen.
– Det var en jättebra prestation att ta ner Huddlestone. Han kändes väldigt spänstig och fin och det kändes redan i provstarten att han skulle göra ett bra lopp, berömde segerkusken Magnus A Djuse.
En stolt och glad tränare Oscar Berglund stod vid sidan av banan.
– Det här är helt sjukt, en sån jäkla hedershäst. Förra året kastade vi ut hästen i hetluften utan att han var redo för det. Vi skaffade ett minne för ägarna som fick vara med i Sweden Cup men det satte sina spår för hästen har haft problem med överträningssymptom därefter. Han var inte frisk senast på Solvalla och den senaste månaden är det min morfar (Carl-Gustaf Alander) som har skött träningen, sa Oscar Berglund.

Bergh hundraprocentig
Robert Bergh åkte till Bollnäs för att köra en häst och blev hundraprocentig. I V64-avslutningen satte han dit egentränare Mellby Indigo efter att resort ha kört till ledningen efter 600 meter, från sitt tillägg på 20 meter. Daniel Wäjersten släppte täten bakom Star Muscle och Robert Bergh ville inte köra undan för tidigt för att släppa ut den värsta konkurrenten. Men den sista biten fick Mellby Indigo sträcka ut samtidigt som luckan kom för Star Muscle som kunde spurta in till andraplatsen.
– Jag är jättenöjd med hästen och det var riktigt fin spänst i honom, sa Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75