Malin Albinsson/TR Bild.

V64®: Dubbel till Rick Ebbinge – Fjärde raka för Lawrence Boko

,

Snacka om stallform för Rick Ebbinge.
Halmstad-tränaren tog en snygg dubbelseger i V64® på hemmaplan – där Lawrence Boko tog sin fjärde raka seger.
– Han visade att han var bäst, sa Rick Ebbinge.

Malin Albinsson/TR Bild.


Halmstadtränaren har 42 i segerprocent för sina hästar och måndagskvällens segrar togs av Lawrence Boko och Ici Moi. Det var sjätte raka tränar- och kusksegern för Rick Ebbinge vars stallform är glödhet för dagen.
– Det är nästan overkligt. Men vi jobbar hårt för det och har flera fina starthästar, kommenterade Rick Ebbinge.
Storfavoriten Lawrence Boko hade inga problem att infria förväntningarna när han tog sin fjärde raka seger. Han öppnade bra från spår sju bakom bilen och var snabbt framme som tredje häst, utan att Rick Ebbinge körde för fullt. Sedan kunde Lawrence Boko glida till ledningen ut på den första långsidan och tog över täten efter fyrahundra meter. Första halvvarvet öppnades efter 1.13,3 och därefter kunde Ebbinge dra ner på tempot rejält. Lawrence Boko varvade på 1.17,0 och när han sedan drog på för fullt igen runt slutsvängen och in på upploppet, var det ingen som kunde hota. Lawrence Boko vann mycket enkelt till slut på segertiden 1.15,7/2140a.
– Han väntade lite på de andra över sista bortre men annars kändes det komfortabelt. Jag hade bra känsla och han visade att han var bäst, sa Rick Ebbinge.
– Det tog lite tid innan han kom igång. Det dröjde från sommaren till hösten innan han blev frisk. Vi har lagt mycket jobb med honom men nu betalar han tillbaka.

Ici Moi fixade sjätte raka tränarsegern
Rick Ebbinge åkte in till stallet och bytte häst till Ici Moi som för första gången tävlade i en jänkarvagn. Det blev en imponerade seger efter ett lopp utvändigt om ledaren. Ici Moi tog över in på upploppet och försvarade sig starkt hela vägen in i mål. Det var Rick Ebbinges sjätte raka tränarseger.
– Jag gillar den här hästen. Han tog sig samman och ville vinna, sa Rick Ebbinge.
Den segersviten sprack i V64-avslutningen där Cassiopea Font inte räckte till och blev frånåkt som femma från rygg på ledaren. Istället blev det en övertygande seger genom Cascabella, tränad och körd av Johan Untersteiner. Den ledande favoriten Zola Love drog undan i ett friskt tempo via 1.09,9 första 500 metrarna och 1.13 första varvet. Hon orkade inte stå emot till slut och blev tvåa. Cascabella vann säkert till slut på tiden 1.13,1/1640a.
– Hon har haft lite smygform och gjort flera bra lopp så jag tycker att hon var värd att vinna. Vi kom vettigt till från början och hon visade att hon var bäst idag, sa Johan Untersteiner.
Pre Calculated, tränad av Ola Karlsson och körd av Victor Rosleff, leverade en stark avslutning i V64-inledningen vilket resulterade i seger.
Sex rätt på V64 gav 11 843 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75