V64®: Dubbel när Sjöström körde med självförtroende

,

Två till start, två förkrossande vinnare. Anders Ahlneby stal showen under tisdagens V64®. – Nu kan man sluta med det här, skojade B-tränaren med fem hästar i stallet.

Vältränat var ordet.
När Eskilstuna bjöd på töväder och tungsprungen bana visade sig amatörlicensierade Anders Ahlneby ha förberett sina hästar på bästa sätt.
Det började med att Insallah d’Estino mosade konkurrenterna utvändigt om ledaren.
– Hästen var absolut starkast i det här loppet. Han är lite speciell den här hästen, han går som allra bäst när han får som sämst lopp. Jag fick köra honom några gånger i somras och körde kanske mina sämsta lopp då, men han gjorde sina bästa. Jag var lite sugen på den taktiken nu, att försöka hålla uppe tempot och det blev helt perfekt, sade körande Claes Sjöström som följde upp med att sitta upp bakom Ahlnebys andra häst Solkattens Olivia i den avslutande avdelningen.
Det blev ett lika offensivt upplägg när ekipaget dundrade runt konkurrenterna via tredjespår utan rygg på slutrundan.
– Nu kan man sluta med det här. Otroligt. Man kommer hit och ser ”gegget” och vill helst åka hem, så slutar det så här. Jag har haft hästen i ett halvår och hon har aldrig gått sig trött, så jag trodde klart mest på henne idag. Det här är fantastiskt roligt. Jag har hållit på så länge med det här att jag vet att det vänder, men det här ger energi att jobba på, kommenterade Anders Ahlneby vars lilla stall redan är halvvägs till fjolårets sex segrar.
– Anders och Sofie (Andersson) har hästarna i ett våldsamt slag för dagen så man får bra självförtroende när man kör, kommenterade Sjöström.
Resten av omgången blev favoritbetonad varför utdelningen för sex rätt stannade vid 1 200 kronor.