V64®: Bra start på helgen för Johan Untersteiner

,

Axevallas fredagstävlingar handlade mest om Johan Untersteiner.
Halmstadtränaren vann inte mindre än fyra lopp och alla på V64®.
– Det är jätteskoj och hästarna har verkligen levererat i kväll, sa Johan Untersteiner.

Axevalla inledde sitt trippeltrav den här stochampionatshelgen med tävlingar på fredagskvällen. En riktigt bra dag på jobbet hade Johan Untersteiner som vann hela fyra lopp på V64®.
Först ut var Global Dubhe som var svaret i den inledande avdelningen. Untersteiner körde på chans med och hade den tur som behövs. När luckan kom kort före mål avgjorde Global Dubhe enkelt.
– En jättetrevlig häst som är lätt att jobba med och alltid gör sitt jobb. Jag var sugen att prova framåt men Anders visade med tydlighet att han ville köra i ledningen. Han var lite vass i dag och det var därför jag valde att sitta kvar. Det var tur att vi gjorde det för jag tror inte det hade gått annars, sa Johan Untersteiner.
Karat River (V64-2) föll som stor favorit på V75 förra lördagen. Nu var han mer taggad och överraskade de flesta med att ta ledningen. Väl i spets så var det ingen av konkurrenterna som ville tävla och Karat River vann säkert i lite trög stil
– Det blev väldigt lugnt. Jag hade ställt in mig på ett lopp i rygg på ledaren. Det kändes bra och jag fick köra i mitt eget tempo och då var han skyldig att vinna. Det är en komplett häst och vi får se om poängen räcker till Jubileumspokalen, sa Johan Untersteiner.
Ledningen var taktiken även med Sierra S. (V64-4), men här kostade det en hel del för att komma dit. När Sierra S. väl hade kommit till täten så var hon huvudet högre än sina konkurrenter.
– Det blev bra. Jag tyckte det var guld värt när vi kom till ledningen. När jag gav henne marschorder 200 kvar så stack hon undan som en raket, sa Untersteiner.
Tuppen (V64-5), tränad av Peter Arnqvist, var omgångens stora favorit och hästen tog sig åttonde seger i elfte starten, men det satt hårt åt. Peter Untersteiner körde till ledningen med Amazing Lady N.O. dryga varvet före mål och höll på att stjäla loppet. Tuppen fick ett perfekt lopp av Johan Untersteiner och det var kort före mål som Tuppen fick huvudet först.
– Han är liten och oansenlig. När man tränar honom känns det som att han knappt är inkörd. Det är en ren löphäst, sa Peter Arnqvist.

Stenströmer igen
I Axevalla Maraton, över mastiga 4140 meter, tog Luca Vialli Boko ledningen tillsammans med Mats E Djuse. Han fick husera i ett jämnt 1.19-tempo och det blev ingen körning förrän på sista långsidan. Luca Vialla Boko fick dra på vad som gick på sista långsidan och han var aldrig i närheten av förlust. Luca Vialli Boko tränas av Ulf Stenströmer som också tränade förra årets vinnare Borups Tornado.
– Han stod verkligen på tur. Det var verkligen på tiden. Mats körde ett väl avvägt lopp, sa Ulf Stenströmer.

Staro Peanut bäst i heatloppet
Som brukligt körs det även ett heatlopp och om det blir två olika vinnare så avgörs det i ett skiljeheat. Alessandro Gocciadoros och Danao Degli Dei lekte hem det första heatet från ledningen och var jättefavorit i det andra, men där tog det stopp efter ett lopp utan rygg. Joakim Lövgren skickade Staro Peanut till ledningen och vann säkert.
I skiljeheatet som kördes över 1140 meter vann Alessandro Gocciadoro lottningen, men det hjälpte inte. Joakim Lövgren körde vad som gick från start med Staro Peanut och lyckades ta sig förbi Danao Degli Dei efter 350 meter och därefter var loppet hans. Staro Peanut vann lätt och kunde kassera in 100 000 kronor, välförtjänt efter tre lopp.
V64-omgången var krydda med en jackpot och för sex rätt betalas 11 276 kronor, fem rätt 163 kronor och för fyra rätt får man 22 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75