V64®: Äntligen fick Easter Valley till det

,

Ingen seger på de 25 första starterna.
På torsdagskvällen slog Easter Valley till på V64® på Färjestad.
– Helt galet. Jag vet inte vad jag ska säga. Han är så värd det här, sa hästens tränare Josefine Virdhage.

Sexårige Easter Valley hade startat 25 gånger i karriären utan att vinna. På torsdagskvällen tog han första segern och det med besked. Trots ett tufft lopp utvändigt om V64-omgångens största favorit Uncle Sigge höll han undan för anfallande konkurrenter över upploppet för Fredrik Berg (bilden).
– En väldigt speciell häst och springer och spänner sig. Det har hänt något med honom på slutet, sa Josefine Virdhage.
Omgången i övrigt handlade mycket om Norge som vann tre av de sex loppen. Paw Mahony körde Liv Haslies Ståle N.O. som ledde varje meter av V64-inledningen. Olav Mikkelborg åkte till Färjestad med en häst, Es Trenc som var överlägsen sina konkurrenter. Ole Johan Östre körde tidigt till ledningen med Stian Eilefsens Ask Viktor som också lämnade sina motståndare på behörigt avstånd i V64-5.
David Persson har riktig snurr på hästarna för dagen och Magical Mile tog stallet tionde seger. Emilia Leo avvaktade i kön och litade på hästens starka avslutning och det visade sig vara rätt i V64-6.
Omgången bjöd inte på några större överraskningar och sex rätt betalar 1 738 kronor. Det blev ingen utdelning på fyra rätt vilket betyder att det blir jackpot i Boden på fredag kväll.

Joakim Brundin, Kanal 75