Foto: Maria Holmén/TR Bild
Solvalla 2023-05-26

ERik Adielsson på Solvalla stallbacke.

V64®: Adielsson tog hem bröderna Djuses utmaning

,

”Djuse-bröderna” samlades i Östersund tillsammans med några av landets främsta sulkyartister för en kuskmatch. Men det var Erik Adielsson som gick segrande ur utmaningen. Money Smile var helt enkelt bäst i finalen.

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Solvalla 2023-05-26

ERik Adielsson på Solvalla stallbacke.

Mattias, Martin, Mats och Magnus Djuse. En högst framgångsrik brödrakvartett.
Under torsdagskvällen återvände de hem till Östersundstravet där de tillsammans med en utvald skara av några av landets i övrigt främsta drivers gjorde upp i kuskmatchen Bröderna Djuses utmaning.
Tre försöksavdelningar avverkades och kvällen avslutades med en final, till vilken kuskarna fick välja sin häst efter hur många poäng de samlat på sig. Erik Adielsson valde rätt. Tillsammans med den av Per Linderoth tränade Money Smile plockade man säkert ned sin huvudmotståndare Star Muscle och Rikard N Skoglund över upploppet.
– Det har varit en jättefin kväll, jag är glad att jag är här och tacksam att jag fick en inbjudan. Det var jätteskoj. Bröderna är fantastiska, det är framför allt deras enorma intresse; finns det några som lever och andas trav så är det dem, sa Erik Adielsson efter segern.
Adielsson tog hem kallblodsloppet i kuskmatchen.
Där fick han stifta bekantskap med norrmannen Tverdal Trippel, tränad av Harald Gunnesmo, som spelarna hade helt rätt i att ha gjort till favorit. Valacken tog sig fram i dödens och avgjorde i god tid före målgång.
Rikard N Skoglund lotsade in Per-Erik Ulanders Elmer Wibb.
Fyraåringen som startade på V75 vid några tillfällen i somras, visade sin klass och fixade en stabil seger trots det sista varvet först utan rygg.

Dubbelseger för Tjomsland
Dubbel för Öystein Tjomsland under vinterkvällen i Östersund.
Det är hög kapacitet i Eskils Balder. För Magnus A Djuse infriade fyraåringen som gjorts till stor streckfavorit. I påföljande lopp gjorde stallkamraten Hagrid om bravaden. Här var det Mats E Djuse vid rodret, ekipaget började från innerspåret och anförde loppet från start till mål.
Norskt i treåringsloppet. Tor A Eggens Googoman noterades för fjärde raka segern efter att grejat segern från utvändigt ledaren, styrd av Rikard N Skoglund.
Örjan Kihlström avslutade V64 när han återkom vid tömmarna bakom Luca di Quattro.
Den högkapabla femåringen gjorde här första starten i regi Tomas B Nilsson och visade sig på alerten på direkten. Från ledningen förvisade man favoriten Jackpot över upploppet.
V64 blev inte överdrivet svårlöst. 6 rätt gav 463 kronor och 5 rätt 11 kronor. Ingen utdelning för 4 rätt vilket betyder jackpot när V64Xpress under fredagen avgörs i Boden och Bollnäs.