V64®: A Fair Day överlägsen igen – ”Helt okört”

,

Sagan om A Fair Day bara fortsätter. Kalmarhästen tog en ny imponerande seger på hemmaplan – när han vann finalen i Fyraåringsserien för Oscar Ginman. – Det blev en promenad i parken. Det var helt okört, sa Ginman efter den överlägsna triumfen. – Det är en fantastisk häst. Helt underbart att få vara med på den här resan, sa ägaren och tränaren Elisabeth Almheden.

A Fair Day presenterade sig på allvar för den stora publiken när han vann V75 på hemmaplan under midsommarhelgen i förkrossande överlägsen stil. Efter den imponerande segern har framgångarna bara fortsatt. Den enda plumpen i protokollet var när han kom sexa och satt fastlåst med massor av krafter kvar i uttagningsloppet till Svenskt Travderby. Därefter har det blivit tre raka segrar och under fredagskvällen tog han hem finalen i Fyraåringssserien på Kalmartravet med 125 000 kronor i förstapris. A Fair Day öppnade bra bakom startbilen där So Much A Lady behöll ledningen från innerspåret, men Oscar Ginman gjorde sig ingen brådska som första häst i andraspår. Efter ett snabbt första halvvarv efter 1.10,5 kunde A Fair Day glida till ledningen 1500 meter kvar då Fredrik Persson välvilligt överlät taktpinnen bakom So Much A Lady. Sedan var det spel mot ett mål för A Fair Day som varvade på 1.13,5. Den fyraårige valacken var helt ensam på plan och gled undan över upploppet åkandes och vann smått överlägset utan att behöva anstränga sig. Segertiden blev 1.13,3/2140a med gott om krafter kvar i mål.
– Det blev en promenad i parken och var helt okört. Han är fantastiskt fin och utvecklas hela tiden. Han blir bara bättre och bättre. Det är en underbar häst och jag är tacksam över att få köra en så här fin häst, sa Oscar Ginman.
Vid sidan av banan stod ägaren och tränaren Elisabeth Almheden och njöt av sin stjärna.
– Det är en helt fantastisk häst och helt underbart att få vara med om en sån här resa som är så ljuvlig och bra. Han är bäst och att få uppleva det här önskar jag att många hade fått göra. Nu närmast blir det semifinaler i Breeders Crown på Solvalla om nio dagar, sa Elisabeth Almheden.