V64®: 82-årige Arne Forsberg satte ungdomarna på plats

,

82 år och still going strong. Arne Forsberg satte ungdomarna på plats med skrällen Kövras Spik. – När det är kortlopp är det bara att gasa och inget att spara på, sa segerkusken.

Östersund stod som värd för torsdagens tävlingar på V64. Omgången bjöd på en riktig överraskning och det var en riktig gentleman som stod för den. Arne Forsberg har nått den respektabla åldern av 82 år och visade att han fortfarande är still going strong. Bakom Kövras Spik dundrade han direkt till ledningen, höll ett bra tempo och lyckades hålla undan med minsta möjliga marginal. Detta var andra raka segern för ekipaget.
– Hästen är alltid bra den här årstiden. Jag hade arbetshästar från början för det fanns inget trav där jag bodde. Jag köpte min första travhäst 1969 och sedan har jag hållit på. Det tog några år innan jag vann lopp, men det lossnade till slut, sa Arne Forsberg.
Landets äldsta segerkusk är Tommy Holmgren som vann lopp i oktober som 84-åring.
En riktig smällkaramell blev det även i i V64-avslutningen. Norske tränaren Noralf Braekken fick ordentlig snurr på Evita Jacase och den stora favoriten Give Me Five N.O. Galopperade som slagen mitt på upploppet i sin iver att jaga ifatt.
Med två riktiga skrälla blev det bra betalt för sex rätt 285 441 kronor, fem rätt 1 103 kronor och fyra rätt betalar 52 kronor.