Uppvisning av Redéns fixstjärna i comebacken

,

Propulsion är tillbaka på banan.
På tisdagen gjorde han sommarsäsongens första start och han lekte sig till överlägsen seger.
– Det är en njutning varje gång man får sitta upp bakom en sådan här häst, sa kusken Örjan Kihlström.

Daniel Redéns elitloppshopp Propulsion gör comeback på Gävletravet nästa torsdag. MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2018-04-27.


Daniel Redén-tränade Propulsion tillbringade vintern i Paris och där tog han tredjeplatsen i både Prix d’Amerique och Prix de France. Nu är siktet inställt på Elitloppet på Solvalla, där han i fjol slutade tvåa bakom Timoko, och på torsdagskvällen började formtoppningen på Gävletravet. Från spår två bakom startbilen togs han lugnt från start och sedan fick han trava större delen av loppet som första häst i andraspår. I slutkurvan lät Örjan Kihlström den mäktige hingsten stega fram utvändigt om ledande Francais du Gull och över upploppet lämnade han konkurrenterna.
– Det blev rätt så skapligt tempo på loppet hela vägen och han fick göra jobbet själv i dödens, men det var inte helt fel för Daniel tyckte att han behövde få ett rejält lopp och det är roligare för honom att springa med andra hästar än att dra undan själv i ledningen, sa Örjan Kihlström som var nöjd med vad han kände i tömmarna.
– Han kändes precis som man kunde hoppas. Lite ringrostig naturligtvis och han gick med skor, men han gjorde det på ett väldigt bra sätt så allt är nog i fas.
Segertiden över 2
140 meter med bilstart skrevs till 1.12,1 och nu ståtar den 13-faldige miljonären med 25 fullträffar på 54 starter. Planen är att starta hästen en gång till innan det är dags för Elitloppet på Solvalla 27 maj.
– Det känns som att vi är på rätt väg och jag har en väldigt god känsla nu. Var nästa start blir vet jag inte. Det kan bli precis var som helst och beror på vilket humör jag är på när jag vaknar, sa Daniel Redén med ett leende.

Ola Johansson, Kanal 75