Untersteiners stjärna klar för Åby Stora Pris

,

Pastore Bob är sjätte häst klar för Åby stora Pris.
Johan Untersteiners sexåring kommer närmast från en tredjeplats i Hugo Åbergs Memorial.

Pastore Bob klar för Åby Stora Pris. Maria Holmén TR Bild.


– Jag tycker Pastore Bob åter gjorde ett kanonlopp i Hugo Åbergs i tisdags så formen är på topp. Han har vunnit V75 över lång distans tidigare så det blir spännande att prova honom i Åby Stora Pris, säger Johan Untersteiner
Enligt ett pressmeddelande från Åbytravet testas Pastore Bob över stayerdistans som ett led i matchningen mot Mastersfinalen på Vincennes i september.
– I Åby Stora Pris som numera är ett långlopp ska det bli intressant att se Pastore Bob som får lite annorlunda förutsättningar än normalt då han oftast matchas i kortlopp. Hästen är mycket startsnabb och kan sätt färg på loppet direkt i starten och då han aldrig spiller något krut under loppen bör han även kunna lägga en fin spurt till slut. Åby har ju dessutom även sina dubbla Open Stretch att tillgå och med Pastore Bob’s startsnabbhet kan de sitta bra på det direkt, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen.
Åby Stora Pris körs lördagen 10 augusti med två miljoner kronor till vinnaren och förljande sex hästar är klara för storloppet: Carat Williams, Makethemark, Milligan’s School, Mindyourvalue W.F., Pastore Bob och Propulsion.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75