Peter Untersteiner och Heart Of Steel efter segern i Copenhagen Cup i maj.

Untersteiner nöp banrekordet med Heart Of Steel

,

Utvändigt ledaren och full rulle hela vägen.
Sexårige Heart of Steel vann Copenhagen Cup från dödspositionen i våras och slog på söndagen banrekordet på Tingsrydstravet från samma position.
1.09,3 lyder rekordet numera på den småländska milebanan.

Peter Untersteiner och Heart Of Steel efter segern i Copenhagen Cup i maj.


Efter segern i Copenhagen Cup i maj hoppades Peter Unterstener på en plats i Elitloppet med Heart of Steel. Men det blev aldrig så.
Den hollandsfödde hästen blev aldrig inbjuden.
I början av juni fick Heart of Steel problem med halsen och opererades, och på söndagen var hästen tillbaka igen och visade klassen direkt i första starten på två och en halv månad på milebanan i Tingsryd.
Racing Mange, sjua i Elitloppet, tog ledningen från innerspåret och allt såg upplagt ut för Joakim Lövgrens jättefavorit. I stället kom dock allting att handla om den utvändige hästen.
Ledaren Racing Mange öppnade de första 400 meterna på 1.07,4 och första 800 meter på 1.09,5.
I slutkurvan blev Heart of Steel närgången och skaffade sig omgående övertaget i början av upploppet.
Racing Mange gav upp helt och kan inte ha varit kurant. I stället utmanade Monark Newmen från ledarens rygg och var bara en knapp halv längd ifrån vinnaren Heart of Steel.
Dragster kom in som trea efter att ha fått dra upp spurten från sista paret utvändig.
Förhållanden var bra med 27-gradig värme i Tingsryd men Heart of Steel gjorde det från positionen utvändigt ledaren. 1.09,3 över 1609 meter är ett nytt banrekord.
I fjol travade Food Money distansen på 1.09,8.
Peter Untersteiner efter segern:
– Jag är imponerad av honom. Han är halsopererad efter den förra starten och har varit bra i träningen också. Men att han skulle slå dom här från utvändigt ledaren var ännu bättre än väntat!

Ingen med sju rätt
På Grand Slam 75® blev det tufft för spelarna. Racing Mange var spelad på 72 procent och förlorade. Cecilia André-tränade Fenix Marcesi med Stefan Persson i sulkyn och Gambit Brodde med Marc Elias var de största överraskningarna, spelade på en respektive fem procent.
Det blev jackpot på sju rätt och miljoner flyttas nu vidare till nästa söndag då Solvalla arrangerar Grand Slam

Mikael Wikner, Kanal 75