Nina Lindberg Lensvik tillsammans med Suspicious Mind (arkivbild). Svensk galopp.

Ung hemmatränare tog hem galoppens kriterium

,

En av landets yngsta galopptränare slog till i Svenskt Kriterium på söndagen.
Nina Lindberg Lensviks tvåårige hingst Palm Springs gick segrande ur en tät upploppsstrid med Martin Rodriguez på ryggen.
– Den här kommer att vara med i de klassiska löpningarna nästa år, sa den 30-åriga Jägersrotränaren.

Nina Lindberg Lensvik tillsammans med Suspicious Mind (arkivbild). Svensk galopp.


Tolv ekipage gjorde upp om ett förstapris på en kvarts miljon kronor i Svenskt Kriterium på Jägersro galopp på söndagen.
Förhandsfavoriterna kom bort över de 1730 meterna och det blev i stället outsidern Palm Springs som kunde sticka nosen först i loppet för skandinaviskuppfödda tvååringar.
My Vision med Marcos Robaldo satt i front och höll tempot väl uppe.
Palm Springs fick smyga med som femte häst på innerspår och plockades ut i banan på den sista bortre långsidan av Martin Rodriguez.
War Hawk svarade för ett starkt lopp för Rafael Rafael men kunde inte freda sig mot vinnaren Palm Springs som kopplade grepp en bit in på upploppet och segrade med knapp marginal, före Lennart Reuterskiöld Jrs War Hawk och Nanna Emilie Hansen-tränade Brunello som spurtade starkast av alla längst ut i banan för Shane Karlsson.
Vinnaren tränas av Nina Lindberg Lensvik som plockade ut proffslicensen så sent som i fjol våras. Hon fungerar som privattränare åt hårdsatsande danska 360 North Horse Racing som även äger 2020 års svenske kriterievinnare.
Största segern så här långt i Lensviks korta tränarkarriär kom i grupp 3-löpningen Scandinavian Open på Klampenborg i maj där Suspicious Mind vann med Per-Anders Gråberg i sadeln.
I somras vann söndagens kriterievinnare Palm Springs danska Produce Stakes för danskuppfödda tvååringar.
– Det har varit ett jättebra år för mig men jag har ju fina hästar också. Att få vinna kriteriet på Jägersro är fantastiskt så klart. Det här var ett av Palm Springs huvudmål den här säsongen och självklart så känns det jättebra, sade Nina Lindberg Lensvik efter storsegern.

Favoritfall i Skånelandlöpning
I de tvååriga importhästarnas uppgörelse Skånelandlöpning sågs storfavoriten Wolfof Vancouver i ledningen. Lennart Reuterskiöld Jr derbyhopp fick dock ge sig kort före mål där andrahandsspelade No Short Cuts kom som skjuten ur en kanon.
Andreas Tapia Dalbark tappade en hel del mark i starten då No Short Cuts konstrade i boxen.
USA-importen gick sedan från sista till första plats i femhästarsfältet via fjärdespår genom den sista kurvan och fångade in favoriten (67 procent på V64) Wolfof Vancouver i god tid innan linjen.
Wido Neuroth tränar tvååringen och Stall Perlen äger No Short Cuts som siktas mot Svenskt Derby 2021. Förstapriset var 166 000 kronor.
Dream Look var jättefavorit (1.50 i vinnarodds) i Svensk Kriterium Consolation, för hästarna som inte tog plats i det stora loppet. Jacob Johansen väntade med attacken till upploppet där valacken seglade undan.
Lennart Reuterskiöld Jr tränar.

Mikael Wikner, Kanal 75