Tyskt storslam på Österängen

,

Det blev tysk seger genom Serienlohn när den 49:e upplagan av Svenskt Grand National avgjordes på lördagen.
– Det är en av de största dagarna i mitt tränarliv, sa Pavel Vovcenko, som även tog hem Svenskt Champion Hurdle med Leierspielerin.

Serienlohn såg till att det blev tysk seger i årets upplaga av Svenskt Grand National. TR Bild.


Som vanligt var det tätt bland picknick-filtarna när Skandinaviens största och mest krävande hinderlopp avgjordes på Österängen vid Strömsholms slott utanför Västerås. Under en klarblå himmel fick den månghövdade publiken se Serienlohn vara snabbast över de 4
500 meterna och 16 hindren.
– Det var ett komplicerat lopp och han var illa ute ett tag, men han fick tillbaka självförtroendet och visade en fin speed till slut, sa segerjockeyn Jan Faltejsek, efter att Serienlohn, som inledde i ledningen och sedan föll tillbaka, kom igen i loppets slutskede och levererade en kraftfull spurt.

Vann även Svenskt Champion Hurdle
Serienlohns ägare Stall Nicole fick 140
000 kronor för segern i Grand National och de la även beslag på dagens näst största förstapris. Det uppgick till 100
000 kronor och delades ut i Svenskt Champion Hurdle. Där var det Pavel Vovcenkos sto Leierspielerin som, sin bristfälliga hoppteknik till trots, lyckades kriga sig förbi förhandsfavoriten Somerville den sista biten. Även hon reds av Jan Faltejsek och för Pavel Vovcenko var det andra gången han tog dubbeln på Strömsholm. För tre år sedan vann han Grand National och Champion Hurdle med Kazzio och Falconettei.

Ola Johansson, Kanal 75