Lars Jakobsson/TR Bild.

Två topphästar visade stigande form

,

Oscar L.A. vann i Kalmar och Sister Sledge på Rättvik.
Två av landets bästa hästar vässade formen på fredagskvällen.
– Visst har jag Elitloppet i tankarna, sa Joakim Lövgren efter segern med Oscar L.A.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Joakim Lövgren har inte gjort någon hemlighet att han har stora planer för Oscar L.A. (bilden) i år. Hästen har visat skyhög kapacitet de dagar det stämt för honom. I årsdebuten på Jägersro galopperade Oscar L.A. varvet före mål och var borta ur loppet.
– Det kom från ingenstans. Så har han aldrig gjort förut, sa Joakim Lövgren.
I stället för en eventuell start i Paralympiatravet final fick Oscar L.A. vässa formen i ett vanligt snabblopp i Kalmar på fredagskvällen.
Efter en lugn start körde Joakim Lövgren fram till ledande Tabasco C.D. och lät inte ledaren dra ner på tempot. 500 meter före mål så tog Oscar L.A. försvann från konkurrenterna och gav ett positivt svar till sin tränare på tiden 1.10,9/1640 meter autostart.
– Jag fick alla svar jag ville. I dag så skötte han sig fint. Det var viktigt att vi satte skåpet där det ska stå. Han är allround och 1600 meter är den distans han är mest sårbar på. Om Etonnant kan vinna Elitloppet så måste man inte ha den snabbaste hästen i världen för att vinna det andra heatet och visst har jag Elitloppet i tankarna, sa Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Inte utan dramatik
Daniel Redéns Sister Sledge vann sin årsdebut utan att imponera. Hon hade gått framåt rejält med den genomköraren och hade inga större problem att vinna Marknadssprintern, men det var inte utan dramatik. Racing Brodda lyckades trycka sig förbi Sister Sledge från start och tog ledningen med Sister Sledge i rygg. Varvet före mål valde Örjan Kihlström att kliva fram utvändigt ledaren. Över upploppet stod det och vägde och 100 meter före mål avgjorde Sister Sledge säkert.
– Det blev annorlunda. Det är racing och jag ville att hon skulle få springa på lite i dag och hon fick gå utvändigt så det blev lite tuffare. Senast såg hon ut som ett kylskåp i årsdebuten och till nästa start så är hon kanske uppe till 80 procent. Nu börjar hon komma tillbaka till den nivån hon visade under Elitloppshelgen för två år sedan, sa Daniel Redén till ATG Live.

Joakim Brundin, Kanal 75