Triple Crown-vinnare efter målfoto

,

Det krävdes granskning av målfotot för att kora vinnare av Kentucky Futurity .
När resultatet kungjordes stod Marion Marauder som Triple Crown-vinnare.
– Jag var övertygad om att han hann fram men det var ingen annan, så tack Gud för att han vann! sa segerkusken Scott Zeron.

För första gången på tio år och för nionde gången i historien korades en Triple Crown-vinnare sent på söndagskvällen svensk tid. Och precis som i de andra två loppen i Triple Crown, Hambletonian och Yonkers Trot, var segermarginalen liten.
– På segercheckarna står det inte hur mycket man har vunnit med, skämtade Mike Keeling, som tränar Marion Marauder tillammans med Paula Wellwood.
Marion Marauder hade ett knepigt utgångsläge i spår elva bakom startbilen men det löste sig bra när han hittade fjärde par utvändigt i rygg på Bar Hopping, som i sin tur hade Southwind Frank framför sig. I en tät upploppsstrid vann Marion Marauder med en läpp före Southwind Frank.
– Jag var inte allt för optimistisk från början men det löste sig bra. Vi fick en bra rygg i Bar Hopping och det blev ett perfekt tåg i tredjespår när vi fick ut “Frank”, sa 27-årige Scott Zeron.
– Sedan ville jag inte köra för tidigt för jag visste att han skulle gå bra till slut och jag trodde på seger när jag lyfte ut honom. Från sidan såg det kanske inte lika bra ut men han bara sänkte huvudet och dök genom mållinjen.
Marion Marauder var inte anmäld till Kentucky Futurity från början men efter segrarna i Hambletonian och Yonkers Trot valde man att efteranmäla hästen till en kostnad av 340 000 kronor. En liten insats jämfört med segerchecken på 1,8 miljoner kronor. Totalt har treåringssäsongen inbringat nästan 12,5 miljoner kronor för Marion Marauder.

Broadway Donna överlägsen bland stona
I stoavdelningen av Kentucky Futurity kördes både försök och final under söndagen och Broadway Donna stod i en klass för sig. I finalen körde David Miller till ledningen på den bortre långsidan därifrån stegade toppstoet undan till ohotad triumf före Spicedbourbongirl och Flowers N Roses
– Jag kan inte vara stoltare än vad jag är över henne. Hon är ett fantastiskt sto! sa Broadway Donnas tränare Jim Campbell.
Försök- och finalsegern inbringade tillsammans 1,1 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75