Travtränarens första galoppseger

,

Daniel Redén syns ofta till i vinnarcirklarna på landets travbanor.
På söndagen fick travtränaren också äntra vinnarcirkeln på galoppbanan för första gången efter att Sublissimo avväpnat konkurrenterna.

Daniel Redén tog sin första seger som galopptränare på söndagen. Elina Björklund/Svensk Galopp.


Daniel Redén är numera även galopptränare och har två hästar på sin träningslista. Första segern kom i ett av löpen som ingick i VM-turneringen för kvinnliga jockeys på Bro Park. Belgiskan Sara Vermeersch red ett väl avvägt lopp på Sublissimo som vann med god marginal.
– Jag tyckte det såg väldigt, väldigt bra ut och jag blev överlycklig när hon släppte ledningen. Han har ju dragit hårt där några gånger och nu släppte ryttaren och red perfekt, sa Daniel Redén i vinnarcirkeln.
Tränaren fick också frågan om vad som skiljer trav- och galopphästar åt.
– Det är nog psyket. De här blir mer explosiva när de ser en tävlingsbana och de vet exakt vad de ska göra, en travhäst är mer lugn fram till start. Så det är lite med temperamentet men lär man sig det blir det nog jättebra.

“En klassig häst”
Inför dagens start visade Sublissimo inga tendenser på att vara hetsig som inför tidigare starter. En anledning till det kan vara att hästen varit uppstallad på Bro Park hos galopptränaren Julian McLaren i två veckor.
– Han har varit väldigt besvärlig när han har kommit in hit hästen. Därför valde vi att ställa honom här inne så att han skulle lära sig och inte bli så uppstressad innan start för jag tycker han lägger alldeles för mycket kraft innan. Julian har kommit med mycket idéer och gjort ett bra jobb, förklarade Daniel Redén.
Julian McLaren var givetvis lika nöjd med resultatet efter dagens seger.
– Det har fungerat jättebra och jag har fått exakt den responsen jag vill ha. Det är en otroligt klassig häst och jag tror att vi kommer få syna den här hästen fler gånger i vinnarcirkeln.

Gina Söderlund, Kanal 75