Travstall brinner – två hästar förolyckade

,

Det brinner i ett stall norr om Bergsåker och två travhästar är innebrända. – Det är fyra-fem brandbilar här just nu, berättar amatörtränaren Elin Johansson.

Elin Johansson lever för sina travhästar och jobbar heltid med sina ögonstenar. På tisdagen fick hon plötsligt larm om rökutveckling i sitt stall i Huli i Sundsvalls kommun.
– Jag bytte kamera i appen och tittade in i stallet och då såg jag fullt med rök och eld. Jag visste att det var två hästar inne i stallet och fick panik. Jag bor en halvtimme från stallet och körde så fort jag kunde, samtidigt larmades ränningstjänsten och även Bergsåkers Hästklinik.
– Jag står utanför stallet just nu och stallet går inte att rädda. Förutom fyra-fem brandbilar är det många människor här just nu och jag har mycket stöd. Just nu känner jag mig mest arg och förstörd, men jag har många runt mig som stöttar mig, säger 21-åringen medan tårarna rinner.