Travsporten vill köra igång i flera länder

,

Travsporten i världen står stilla.
Medan Nordamerikas största bana Meadowlands hoppas kunna tävla igen 1 maj så kom på måndagen ett påbud i Norge som kan fördröja tävlande till 15 juni.
I Frankrike pågår förhandlingar på regeringsnivå.

Medan tävlingarna på svenska travbanor fortsätter med stränga restriktioner och tomma läktare så har andra länder valt att helt stänga ner hästsporten.
På tisdagen kom ett pressmeddelande från Meadowlands i den hårt corona-drabbade amerikanska delstaten New Jersey att man hoppas kunna dra igång tävlandet igen 1 maj.
“Vi jobbar på att få igång banorna igen, men bara när det är säkert”, säger Meadowlands ägare Jeff Gural i pressmeddelandet.
Samtidigt informerade den norske kulturministern Abid Raja på tisdagen att begränsningen för idrotts- och kulturarrangemang – under vilka travsporten klassas i Norge – gäller fram till 15 juni.
Det norska travsällskapets ordförande Svein Morten Buer hoppas ändå få möjligheten starta igång innan dess och säger till facktidningen Trav- og Galopp Nytt att man har “goda argument” till att få till ett undantag för travsporten enligt den svenska modellen med stängda arenor.
I Frankrike träffade presidenterna för trav- och galoppsporten med två ministrar ur regeringen på tisdagen och framförde åsikten att man så snart som möjligt önskar återuppta tävlandet. Enligt ett pressmeddelande tyckte man sig få gehör för sin talan, men skulle inkomma med mer information innan något beslut kunde tas.

Kanal 75