Travhäst dog på banan

,

Travhästen Olympia Hammering dog i samband med en tilltänkt start på Romme på tisdagen, det rapporterar travronden.se.

Thomas L Larsson. MARIA HOLMÉN. För fri publicering tom 2016-10-11.


Det var i samband med uppvärmningen som det femåriga stoet föll ihop på banan och kort senare konstaterades död.
– Jag åkte ut och inledde med att låta henne jogga i ett par bakvarv. Sedan vände jag upp och då jag skulle köra till kände jag direkt att det inte var hennes dag. 200 kvar tog jag upp henne och 50 kvar var vi nere i skritt. Då började hon vingla och i det skedet klev jag ur sulkyn och gick bredvid hennes huvud. Tio meter senare låg hon på banan, berättar tränaren Thomas L Larsson för travronden.se och fortsätter:
– Det troliga är väl att det är någonting inombords som brustit. Att hästar dör under träning/tävling händer, precis som inom humanidrotten, men att det ska hända en själv tror man inte. Det är ett hårt slag, verkligen.
Olympia Hammering vann två lopp på 31 starter och tjänade 91 350 kronor.
Hästen har skickats till Universitetsdjursjukhuset i Uppsala för obduktion.

Kanal 75