Traders en drömhäst för Solvalla

,

– Han var fantastisk!
Solvallas sportchef Anders Malmrot var precis som alla andra imponerad av Traders uppvisning på Vincennes på lördagen. Den sexårige hingsten vann storloppet Prix Kerjacques på 1.10,8 (!) över distansen 2 700 meter voltstart.

Traders imponerade på Vincennes.


Solvallas elitloppsgeneral kunde på lördagen inte ge besked om vilket lopp sista helgen i maj som är mest aktuellt för Traders. Den urstarke hingsten är naturligtvis aktuell för långloppet Harper Hanovers lopp men efter denna seger även ett bud på en plats i Elitloppet. Tidigare i år vann Traders även världens tuffaste montélopp Prix de Cornulier och det är en häst som klarar det mesta.
– Vet inte vart han hamnar, måste prata med kretsen, hälsar Anders Malmrot via sms.
Prix Kerjacques blev ett lite annorlunda lopp där Viking Blue drog i hårt tempo i ledningen och det var endast Traders som kunde följa, övriga var långt efter.
På väg in i sista svängen tog Traders och kusken Yoann Lebourgeois över kommandot och fick direkt en stor lucka. Trion Valko Jenilat, Carat Williams och favoriten Belina Josselyn jagade ledaren över upploppet men Traders var aldrig hotad och vann på alldeles utmärkta 1.10,8 över distansen 2 700 meter voltstart. Valko Jenilat, Carat Williams och Belina Josselyn kom i mål i den ordningen och samtliga noterades för 1.11,0.
Segern var värd drygt 535 000 kronor.
En annan häst som imponerade på Vincennes på lördagen var femåriga stoet Draft Life som tillsammans med Eric Raffin vann ett större montélopp på 1.10,5 över distansen 2 175 meter. Världsrekord för ston över medeldistans och prestationen belönades med drygt 535 000 kronor.
Dagens största prischeck delades ut i det franska fyraåringskriteriet och drygt 1 070 000 kronor gick till Enino du Pommereux och Jean-Michel Bazire. Segertiden blev 1.11,7 över distansen 2 850 meter voltstart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75