Efter att ha drivit träningsstall i närmare fyra decennier lägger Torbjörn Jansson ner sin träningsverksamhet vid årsskiftet.

Vid årsskiftet slutar Torbjörn Jansson som travtränare, men han fortsätter att köra lopp. Mia Törnberg/TR Bild.


Det är Sulkysport som i sitt onsdagsnummer rapporterar att travnestorn Torbjörn Jansson har beslutat att lägga av som tränare.
– Jag slutar som tränare den 1 januari. Egentligen ligger det ingen större dramatik bakom mitt beslut, även om det finns en del orsaker. Men det är inget att skriva hem om, säger Solvallatränaren till facktidningen.
Hall Of Fame-invalde Torbjörn Jansson har varit proffstränare sedan 1 januari 1980 och hans digra meritlista toppas av egentränade Meadow Roads seger i Elitloppet 1985. I dagsläget har 64-årige Jansson 14 hästar i stallet på Seglinge gård i Almunge, där han hållit till sedan 1984, men även om de nu måste se sig om efter en ny tränare kommer Torbjörns Jansson fortsatt att synas till på travbanorna. Så sent som i lördags lade han sin andra seger i Svensk Uppfödningslöpning till meritlistan som kusk och han ska fortsätta köra lopp även efter årsskiftet.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad december 5, 2018 14:29 via Kanal75

Dagens tävlingar