Topptränare väljer att sluta – “Ett väldigt svårt beslut”

,

En av Danmarks mest framgångsrika travtränare, Peter Jensen, väljer att sluta.
Det beskedet lämnade han i ett pressmeddelande under måndagen.
– Jag är en person som går in för saker och ting med 110 procent. När jag då känner att gnistan inte riktigt längre finns, så är det dags att göra någonting annat, säger Peter Jensen.

Han har firat stora framgångar under sin tränarkarriär och tillhört Danmarks mest framgångsrika travtränare. Peter Jensen, född 1976, väljer nu att sluta vilket sker i samförstånd med hustrun Mette och deras två barn, Sös och Sigurd. Detta skriver han i ett pressmeddelande till travservice.dk.
Peter Jensen har funderat länge och väl över sitt beslut men nu har han bestämt sig för att göra något annat i livet och lägga ner sin tränarrörelse.

Det har varit ett svårt, väldigt svårt, beslut men samtidigt känns det helt rätt nu när beslutet har tagits. Jag är en person som går in för saker och ting med 110 procent och när jag då känner att gnistan inte riktigt finns längre, eller åtminstone inte är lika stor, så är det dags att göra någonting annat, säger Peter Jensen till Travronden.
Jensen har inte bestämt vad han ska göra i framtiden – men först ska han njuta av en ledig sommar i sommarstugan.

Jag har en son på sex år och en på tio år. De har inte sett mycket av sin far under sin uppväxt. Tidigare har jag inte haft rätt energi när jag kommit hem från stallet, men nu vill jag kunna ha energi till att säga ja när någon av sönerna frågar om vi ska spela fotboll, istället för att säga nej för att man inte orkar, säger Jensen.

Tränat flera topphästar och V75-vinnare
Peter Jensen är känd för V75-publiken i Sverige då han tränat vinnarhästar som Nougat Ås, Tango Vang och Frozen, som har vunnit i V75. Nougat Ås vann bland annat Harper Hanovers lopp. De senaste åren har hans stall kört in över två till tre miljoner kronor varje år. Senaste storloppssegern kom i Danskt Stokriterium förra året med Dicte Skovsende.

Det har varit härliga år inom travet och man har haft häst med i Sweden Cup, i Harper Hanovers lopp och vunnit flertalet V75-lopp. Ändå får jag lov att säga att dagen då jag vann Jydsk Fyraårings Grand Prix för ston och dessutom tränade tvåan och trean i mål, det är svårslaget. Att ta hem hela pallen i ett årgångslopp, det är det inte alla som lyckas med, säger Peter Jensen till Travronden.

Kanal 75