Topphästar kvalade in till Europaderbyt

,

De sydliga favoriterna motsvarade förväntningarna.
Det bäddar för en högklassig final av Europaderbyt.
Face Time Bourbon och Mister F.Daag blir två stenhårda nötter att knäcka för det nordiska gardet på Vermo 12 oktober.

Face Time Bourbon och Björn Goop vinner sitt uttagningslopp till Europaderbyt. ScoopDyga.


De två syd- och centraleuropeiska kvalificeringarna till Europaderbyt avgjordes på Vincennes’ stora bana på tisdagseftermiddagen.
Det slutade i övertygande segrar från de båda favoriterna.
Björn Goop satt som vanligt i sulkyn bakom franske fyraåringskungen Face Time Bourbon som skickades till ledningen efter 700 meter och klockades till snabba 1.09,0 första 1 100 meterna. Efter att ha fått dämpa farten i uppförsbacken fick Sebastien Guaratos nye superstjärna sträcka ut i 1.04-fart över upploppet och skar mållinjen på vassa 1.10,7/2 100 meter autostart.
Richard “Timoko” Westerink-tränade Frisbee d’Am följde med berömvärt som tvåa medan belgiske Lover Boy knep den tredje finalplatsen på avstånd.

Ösregn störde inte
Trots att det bara skiljde en timme mellan loppen så avgjordes det andra uttagningsloppet under helt andra förhållanden då en störtskur förvandlade Paris-banan till en plaskdamm. Det bekom inte nederländske derbyvinnaren Mister F.Daag som fick ett liknande upplägg med tidig ledning.
Halvvägspasseringen blev två sekunder långsammare och sluttiden stannade vid 1.12,4, men det ska alltså vägas i ljuset av de betydligt bistrare förutsättningarna.
Att Florida Sport nästan var förbi i början av upploppet visade sig vara en synvilla då Robin Bakker via en lätt maning fick Mister F.Daag att gå undan med en enkel längd. Tredjeplatsen och dagens sista biljett till Finland kneps av Face Time Bourbons högättade stallkamrat Follow You.

Nordborna kvalar på lördag
De två övriga kvalificeringarna körs på Solvalla på lördagen och ingår i V75-spelet.
Även om fälten även där är små så vimlar det av kulltoppar med Conrad Lugauers kungapokalsvinnare Campo Bahia i spetsen för de blågula.
Krydda med norske derbyvinnaren Max Brady, finske dito Graceful Swamp och danske derbytvåan Donatello Garbo så har finns alla möjligheter att vi får se ett europeiskt derby värt namnet i Helsingfors tre veckor senare.

Robin Johansson, Kanal 75