Tionde raka för svenskhästen Gimpanzee i USA

,

Succén fortsätter för 26-årige Marcus Melander i travets USA.
Natten mot tisdagen svensk tid gjorde svenskägde Gimpanzee årsdebut med en säker seger – tionde raka – i finalen av Empire Breeders Classic på Vernon Downs i New York.

Marcus Melander tillsammans med Gimpanzee i ett träningsjobb på gården i New Egypt, New Jersey.  Thomas Blomqvist, TR Bild Thomas Blomqvist, TR Bild.


Marcus Melander, ett brorsbarn till Solvallatränaren Stefan Melander, flyttade till USA för sex år sedan och har snabbt etablerat sig som en av de mera framgångsrika unghästtränarna.
26-åringen tränar flera hingstar som började visa framhovarna som tvååringar i fjol och nu är heta kandidater inför världens största unghästlopp Hambletonian i sommar.
Natten mot tisdag svensk tid var det dags för obesegrade löftet Gimpanzee att göra årsdebut.
Det blev hetluften direkt i finalen av Empire Breeders Classic på Vernon Downs. Lätt seger för körande Brian Sears och tionde raka för Gimpanzee som ägs av svenskstallen Stall Courant och SRF Stable.
Brian Sears körde offensivt och styrde snabbt fram utvändigt ledaren med Gimpanzee. Marcus Melanders häst kunde sedan ta en mycket enkel seger på tiden 1.10,9 över 1609 meter auto.
Segern i Empire Breeders Classic för treåringar var värd drygt en miljon kronor. Sammanlagt har nu Gimpanzee tjänat 6,7 miljoner kronor på tio framträdanden.
För ett par veckor sedan årsdebuterade Marcus Melander-tränade Greenshoe med en imponerande seger på tiden 1.09,2. Greenshoe, ägd av Stall Courant och fotbollsexperterna Hasse Backe och Lasse Granqvist, är så här långt favorit till segern i Hambletonian med final lördagen 3 aug

Mikael Wikner, Kanal 75